Banner 980x90

Prezentēs Ventspils Jahtu ostas jaunās piestātnes

Rīga, 30.jūl., LETA. Ventspils pilsētas svētku laikā 3.augustā plkst.17 prezentēs Ventspils Jahtu ostas jaunās piestātnes, aģentūru LETA informēja SIA "New Yacht Marina" pārstāve Katrīna Killa.

Īstenojot Igaunijas - Latvijas sadarbības programmas projektu "Uzlabota jahtu ostu infrastruktūra un ostu tīkla attīstība Igaunijā un Latvijā", nākamajā gadā pabeigs projektu "Ventspils jahtu ostas pārbūve un teritorijas labiekārtojums", kas ļaus nodrošināt kvalitatīvus pakalpojumus ostas apmeklētājiem. Kopējais projekta finansējums ir 10 981 270,62 eiro, tajā skaitā Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzekļi - 9 334 079,99 eiro. Ventspils Jahtu ostas finansējums projektā - 741 592 eiro, tajā skaitā ERAF līdzekļi 630 353 eiro.

Patlaban notiek piestātnes rekonstrukcija un uzstādīti trīs uzņēmumā "Marinetek Latvia" izgatavotie pontoni, kas papildus rada 26 jahtu un kuteru stāvvietas. Turpmākajos gados jahtu osta vienlaicīgi spēs uzņemt vismaz 50 jahtas nodrošinot tām atbilstošu servisu, sacīja Killa.

Iegādāts firmas Roodberg pārvietojamais celtnis ar 35 tonnu celtspēju un jahtu glabāšanas paliktņi, kas ļaus sniegt jahtu ziemas glabāšanas pakalpojumu vismaz 30 jahtām 2019./2020.gada ziemas sezonā.

Vienlaikus ostā tiks piedāvāts sagatavot jahtas ziemai un iespēju robežās veikt remonta un apkopes darbus.

Ventspils Jahtu ostas jauno piestātņu prezentācijas programmā "Koncerts uz ūdens" piedalīsies vijolnieks Raimonds Ozols, operdziedātāji Nauris Puntulis un Inga Šļubovska-Kancēviča, kā arī citi.

Apmeklētāju ērtībai darbosies kafejnīca "Jahtu māja".

Šogad "Ventspils jahtu ostu" jau ir apmeklējušas 390 jahtas, kas ir par 48 jahtām vairāk nekā 2018.gadā. Ostu pārsvarā izvēlas burātāji no Vācijas, Zviedrijas, Somijas un Polijas.

SIA "New Yacht Marina" dibināta 2015. gadā. Uzņēmuma galvenais darbības virziens ir jahtu ostas pakalpojumu sniegšana Ventspils Jahtu ostā (Ventspils Marina) un kuģu piestātņu iznomāšana.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, uzņēmuma apgrozījums 2018.gadā bija 190 377 eiro, zaudējumi - 159 002 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)