Banner 980x90

Projektētāju dēļ esot iekavējusies Ventspils Centra sākumskolas pārcelšana uz jaunajām telpām

Ventspils, 23.aug., LETA. Ventspils Centra sākumskolas pārcelšana uz jaunajām telpām līdzšinējās Ventspils Vakara vidusskolas ēkā ir aizkavējusies, šodien preses konferencē atzina Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"), kā iemeslus tam minot nekvalitatīvi un ar nokavēšanos izstrādātu projektu un projektēšanas jaudu deficītu Latvijā.

Kā norādīja Lembergs, Ventspils skolās, gatavojoties jaunajam mācību gadam, šovasar notiek liela apjoma būvdarbi - gan vienkārši remonti, gan liela mēroga renovācija, gana iekārtu uzstādīšana, tai skaitā arī bezvadu interneta tīkla ierīkošana. Apjomīgākie remontdarbi notiek līdzšinējās Ventspils Vakara vidusskolas telpās, uz kurieni tiks pārcelta Centra sākumskola, vakara vidusskolai turpmāk ierādot Ventspils 6.vidusskolas telpas.

Pašlaik jaunajās Ventspils Centra sākumskolas telpās notiek remontdarbi, bet tos līdz jaunā mācību gada sākumam nepagūs pabeigt.

"Diemžēl projektētāji savus termiņus neievēroja, jo Latvijā pašlaik novērojams liels projektēšanas jaudu deficīts, un projektēja nekvalitatīvi, bet ja sāktu [jaunu] iepirkuma konkursu projektēšanai, tad mēs šajā mācību gadā vispār neko nesaņemtu. Tad nolēma, ka labāk kādu mēnesi vēlāk nodot, nevis gadu vēlāk," norādīja Lembergs.

Iepirkumā par būvprojekta izstrādi iekšējās apkures sistēmas nomaiņai un telpu remontu uzvarēja SIA "Lūsis V" ar piedāvāto līgumcenu - 18 480 eiro bez PVN.

"Pašlaik būvdarbi norit raiti, bet kaut kāds laiks ir vajadzīgs. Tā kā pašlaik es nevaru pateikt, vai skola uz jaunajām telpām pārcelsies oktobrī vai ziemas brīvdienās - no jaunā gada," atzina Lembergs.

Jau ziņots, ka lēmumu par Ventspils Centra sākumskolas pārcelšanu uz līdzšinējās Ventspils Vakara vidusskolas ēku Saules ielā 37 un vakarskolas izvietošanu 6.vidusskolas telpās Sarkanmuižas dambī 1 Ventspils pilsētas dome pieņēma 2016.gada novembrī.

Centra sākumskolas jauno telpu pārplānošanas, atjaunošanas un remonta darbus veic SIA "Pilsbūve", un tie izmaksās 526 736 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Savukārt teritorijas labiekārtojuma izbūve, ko veic SIA "Ventbetons-V", izmaksās 131 322 eiro bez PVN, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija. Tiks iegādātas arī mēbeles mācību klasēm, inventārs un tehnoloģiskās iekārtas. Kopumā skolas pārcelšana izmaksās aptuveni vienu miljonu eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)