Banner 980x90

Publicēts paziņojums par galīgo "Ventspils naftas" akciju piedāvājumu

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv

18.decembrī oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicēts AS "Ventspils nafta" akcionāra "Euromin Holdings (Cyprus) Limited" ("Euromin") paziņojums par "Ventspils naftas" galīgo akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Piedāvājuma termiņš ir 30 kalendārās dienas - no šodienas līdz 2016.gada 18.janvārim ieskaitot.

Vienas akcijas atpirkšanas cena galīgajā akciju atpirkšanas piedāvājumā ir 4,56 eiro.

Kā ziņots, Finanšu un kapitāla tirgus komisija atļāva "Euromin" izteikt "Ventspils naftas" galīgo akciju atpirkšanas piedāvājumu. "Euromin" īpašumā prospekta parakstīšanas dienā bija 98,88% "Ventspils naftas" balsstiesīgo akciju, un ārkārtas akcionāru sapulcē tika pieņemts lēmums par "Ventspils naftas" akciju izslēgšanu no regulētā tirgus, tāpēc uzņēmums ir tiesīgs izteikt galīgo akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Iepriekš "Euromin" bija pienākums izteikt obligāto "Ventspils naftas" akciju atpirkšanas piedāvājumu pārējiem akcionāriem pēc septembrī notikušā darījuma, kurā "Euromin" no AS "Latvijas Naftas tranzīts" par 79,98 miljoniem eiro iegādājās 43,25% "Ventspils naftas" akciju, tādējādi iegūstot 93,24% no kopējā uzņēmuma balsstiesīgo akciju kopskaita. Saskaņā ar darījuma pušu sniegto informāciju katras akcijas iegādes cena bija 1,77 eiro.

Vienas akcijas cena obligātajā akciju atpirkšanas piedāvājumā bija 4,56 eiro.

"Ventspils nafta" darbojas naftas produktu transportēšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas un kuģošanas jomā. "Ventspils nafta" ir koncerna mātessabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos. "Ventspils naftai" pieder 51% no uzņēmuma SIA "Ventspils nafta" termināls", 66% SIA "LatRosTrans" daļu un 49,94% AS "Latvijas Kuģniecība" daļu.

"Ventspils naftas" akcijas kopš 1998.gada tiek kotētas biržas "Nasdaq Riga" Baltijas oficiālajā sarakstā. Decembra sākumā "Ventspils naftas" akcionāri nolēma izslēgt uzņēmuma akcijas no "Nasdaq Riga" oficiālā saraksta.

"Euromin" ir "Vitol" grupas uzņēmums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)