Banner 980x90

"Danske Bank" Latvijā pirmajā pusgadā strādāja ar 2,3 miljonu eiro tīro peļņu

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
"Danske Bank" Latvijā šogad pirmajā pusgadā strādāja ar tīro peļņu 2,29 miljonu eiro apmērā.

Kā ziņo aģentūra LETA, salīdzinājumam - pērn atbilstošā periodā tīrā peļņa bija 879 000 eiro.

Pirmajā pusgadā "Danske Bank" Latvijā no savas pamatdarbības guva peļņu pirms uzkrājumiem kredītu vērtības samazinājumam 1,91 miljonu eiro apmērā, gada laikā augot par 38%.

Pateicoties augošajiem biznesa apjomiem, bankas kopējie ienākumi šogad auga par 7%, sasniedzot četru miljonu eiro atzīmi. Tīrie procentu ienākumi pieauga par 9% līdz 2,8 miljoniem eiro. Tīrie komisijas naudas ienākumi samazinājās par 6% un bija viens miljons eiro.

Bankas izmaksas salīdzinājumā ar aizvadītā gada pirmo pusgadu samazinājās par 11% līdz 2,1 miljonam eiro. Izmaksu samazinājums galvenokārt saistīts ar uzlabotiem iekšējiem procesiem.

Bankas klientu noguldījumu portfelis pieauga par 56% līdz 322,8 miljoniem eiro, pieaugot gan korporatīvo, gan institucionālo klientu noguldījumiem.

Bankas izsniegto kredītu apjoms pamata segmenta klientiem pieauga par 11% un pirmā pusgada beigās bija 276,3 miljoni eiro. Tiek prognozēts, ka otrajā pusgadā "Danske Bank" izsniegto kredītu apjoms turpinās augt.

"Danske Bank" paziņojumā medijiem raksta, ka tā apņēmusies turpināt stiprināt pozīcijas Latvijā korporatīvo klientu segmentā, piedāvājot klientiem profesionālas konsultācijas un individuāli pielāgotus kreditēšanas risinājumus. Banka koncentrēsies uz kapitāla izmantošanas efektivitāti, lai nodrošinātu konkurētspēju tirgū un pievilcīgus piedāvājumus klientiem.

"Pusgada beigās veiksmīgi īstenojām privātpersonu apkalpošanas biznesa pārcelšanu, un šobrīd "Danske Bank" pilnībā koncentrējas uz savu korporatīvo klientu biznesa vajadzībām," norāda "Danske Bank" Latvijā vadītājs Raivis Kakānis. Viņš pauž gandarījumu, ka vienlaikus izdevies sasniegt atzīstamus pamatdarbības rezultātus, šā gada sešos mēnešos gūstot tīro peļņu 2,3 miljonu eiro apmērā.

"Danske Bank" ir Dānijā reģistrētās "Danske Bank" filiāle Latvijā. "Danske Bank" Latvijā koncentrējas uz biznesa klientu un ar šiem klientiem saistītu privātpersonu apkalpošanu.

"Danske Bank" Latvijā ir viena filiāle un 78 pilna laika darbinieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)