Banner 980x90

"Ventspils naftas": Esam apmierināti ar grupas uzņēmumu sniegumu

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv

AS "Ventspils nafta" vadība ir apmierināta ar grupas uzņēmumu sniegumu, tas atbilst gaidītajam, intervijā aģentūrai LETA sacīja "Ventspils naftas" valdes priekšsēdētājs Roberts Kirkups.

Viņš vērsa uzmanību, ka jāstrādā sarežģītā vidē, pamata biznesu apdraud ģeopolitiskās problēmas.

Vaicāts par "Ventspils naftas" grupas šā gada finanšu rezultātiem, Kirkups atzina, ka uzlabojušies "Latvijas Kuģniecības" rezultāti.

"Attiecībā uz "LatRosTrans" bijām ļoti nobažījušies, ka šogad būs dramatisks naftas produktu plūsmas kritums, taču samazinājums bijis mazāks, nekā paredzējām. Lēšam, ka šogad produktu plūsmas apjoms būs 4,7 miljoni tonnu, ar šādu rezultātu būsim apmierināti," sacīja "Ventspils naftas" valdes priekšsēdētājs. Viņš atzīmēja, ka uzņēmumam par labu nāks vadības maiņa, "LatRosTrans" vadītājam būs jaunas idejas. Jau ziņots, ka novembrī par "LatRosTrans" valdes locekli kļuva Dmitrijs Barkovs, kurš iepriekš strādājis vairākos ar naftas produktu un gāzes transportēšanu saistītos starptautiskos uzņēmumos. Viņš iepriekš strādājis "LatRosTrans" padomē un Krievijas uzņēmumā "Transneft", kam pieder 34% "LatRosTrans" akciju.

Savukārt "Ventspils naftas termināls" uzrāda labus rezultātus. Sniegums ir līdzīgs kā pagājušajā gadā, vērtēja Kirkups.

Kā ziņots, "Ventspils naftas" koncerns deviņos mēnešos strādājis ar 26,89 miljonu eiro neto peļņu. Konsolidētie ieņēmumi pieauga par 8,1% līdz 134,91 miljonam eiro, bet bruto peļņa palielinājās par 18,8% līdz 39,77 miljoniem eiro.

"Ventspils naftas" mātesuzņēmums deviņos mēnešos strādāja ar 5,43 miljonu eiro peļņu, lielākoties pateicoties dividenžu ienākumiem no "Ventspils naftas" ieguldījuma "Ventspils naftas terminālā" 6,21 miljona eiro apmērā.

"Ventspils naftas termināla" ieņēmumi palielinājās par 2,14 miljoniem eiro līdz 62,09 miljoniem eiro, savukārt bruto peļņa pieauga par 0,89 miljoniem eiro līdz 13,63 miljoniem eiro. Neto peļņa 2015.gada deviņos mēnešos bija 11,32 miljoni eiro, savukārt naftas produktu pārkraušanas apjoms 2015.gada deviņos mēnešos sasniedza 7,4 miljonus tonnu.

"LatRosTrans" transportēto naftas produktu apjoms samazinājās par 18% līdz 3,85 miljoniem tonnu. Šogad deviņos mēnešos ieņēmumi bija 11,15 miljoni eiro, bet bruto peļņa samazinājās par 2,05 miljoniem eiro līdz 3,64 miljoniem eiro. Neto finanšu rezultāts deviņos mēnešos bija peļņa 6,16 miljonu eiro apmērā.

Savukārt "Latvijas Kuģniecība" un tās meitassabiedrības deviņos mēnešos strādājušas ar 1,41 miljona ASV dolāru (1,35 miljonu eiro) zaudējumiem. Šāds rezultāts galvenokārt skaidrojams ar SIA "Lasco Investment" un tās meitassabiedrību kontroles atgūšanu saistītās finanšu konsolidācijas negatīvo efektu 13,62 miljonu ASV dolāru (13,01 miljona eiro) apmērā.

"Ventspils naftai" pieder 51% no uzņēmuma "Ventspils nafta termināls", 66% "LatRosTrans" daļu un 49,94% "Latvijas Kuģniecības" daļu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)