Banner 980x90

"Ventspils" atkārtoti uzvar "VEF Rīga" un panāk izšķirošo spēli LBL pusfināla sērijā

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA
"Ventspils" komanda otrdien pretinieku laukumā ar rezultātu 79:71 (20:17, 25:13, 11:20, 23:21) pieveica "VEF Rīga" vienību un panāca izšķirošo, piekto, spēli "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijā.

Sērijā līdz trim uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 2-2, bet piektais mačs ceturtdien risināsies Ventspilī.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 17 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm bija amerikānis Villijs Dīns, bet ar 14 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām izcēlās Māris Gulbis.

Savukārt "VEF Rīga" rindās ar 22 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām atzīmējās Mareks Mejeris, kamēr 19 punktus iemeta meksikāņu aizsargs Fransisko Kruss

Spēle iesākās ar asu bezkompromisa basketbolu un jau pirmajās minūtēs tika fiksētas vairākas abpusējās piezīmes. Vēl pusotru minūti pirms pirmās ceturtdaļas beigām rīdzinieki bija priekšā ar 17:14, tomēr atlikušajā laikā viesi guva sešus punktus pēc kārtas.

Otrās ceturtdaļas ievadā "VEF Rīga" pirmās trīs minūtes palika bez punktiem, tomēr arī ventspilnieki šajā laikā bija realizējuši tikai vienu metienu. Līdz puslaika izskaņai "Ventspils" demonstrēja ļoti pārliecinošu sniegumu un jau bija vadībā ar 45:30.

Trešās ceturtdaļas vidū "Ventspils" vēl bija droši priekšā ar 51:41, tomēr turpinājumā viesi ilgstoši palika bez punktiem un pēdējā minūtē "VEF Rīga" pietuvojās pat līdz trim punktiem. Ceturtdaļas beigās gan Alans Viginss realizēja tālmetienu, kas ļāva ventspilniekiem būt vadībā ar 56:50.

Izšķirošās desmitminūtes sākumā pēc diviem Artūra Strēlnieka soda metieniem "VEF Rīga" pietuvojās jau līdz 55:56, tomēr ceturtdaļas vidū tālmetienu realizēja Villijs Dīns, atgūstot "Ventspilij" sešu punktu pārsvaru - 66:60. Ventspilnieki veica vairākus neapdomīgus uzbrukumus, bet Mareks Mejeris realizēja tikai divus no četriem soda metieniem un priekšpēdējā minūtē viesi joprojām bija priekšā ar 71:67. Arī atlikušajā mača gaitā komandas spēja iemest gandrīz tikai no soda metienu līnijas, tomēr "Ventspils" noturēja grūtu uzvaru.

Kā ziņots, pirmajā spēlē uzvaru ar 76:65 pretinieku laukumā guva "VEF Rīga", turklāt "Ventspils" zaudēja komandas līderi Kristapu Janičenoku, kuram plīsusi Ahileja cīpsla un sezona ir beigusies. Sērijas otrajā mačā rīdzinieki savā laukumā ceturtajā ceturtdaļā bija iedzinējos ar 13 punktiem, taču spēja atspēlēties un gūt panākumu pagarinājumā ar 98:93. Savukārt trešajā spēlē "Ventspils" izcīnīja pirmo uzvaru, kad Rīgas klubs savu skatītāju priekšā tika pieveikts ar 86:80.

"Ventspils" un "VEF Rīga" komandas finālos savā starpā bija tikušās iepriekšējās piecas sezonas, bet nu kārtība ir izjaukta, jo finālu pirmoreiz pastāvēšanas vēsturē sasniegusi regulārā čempionāta uzvarētāja "Valmiera"/ORDO, kas otrajā pusfinālā ar 3-0 pārspēja "Liepāja"/"Triobet" spēlētājus. Kopš 1998.gada LBL finālā spēlējušas tikai komandas no Ventspils un Rīgas.

"Valmiera"/ORDO un regulārā čempionāta otrās vietas ieguvēja "Ventspils" automātiski sasniedza izslēgšanas sacensību pusfinālu, kamēr "VEF Rīga" un "Liepāja"/"Triobet" sacentās ceturtdaļfinālā. Tajos sērijā līdz trim uzvarām rīdzinieki ar 3-0 pieveica "Valka"/"Valga" komandu, kamēr liepājnieki ar tādu pašu rezultātu pārspēja "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolistus.

LBL regulārajā turnīrā "Ventspils" aizvadīja 36 spēles, kuru laikā izcīnīja 28 uzvaras. Tikmēr "VEF Rīga" saistībā ar piedalīšanos VTB Vienotajā līgā nospēlēja 20 mačus, tiekot pie 15 panākumiem.

Savstarpējos dueļos LBL izslēgšanas turnīrā labāk veicies rīdziniekiem - no iepriekšējām sešām reizēm uzvarēts piecās sērijās. Šosezon "VEF Rīga" un "Ventspils" divas reizes tikās regulārās sezonas laikā, uzvaras dalot uz pusēm.

Savukārt kopumā abas vienības tikušās 63 reizes, bet tagad "VEF Rīga" kontā ir 32 uzvaras.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot "Ventspili".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)