Banner 980x90

"Ventspils" basketbolisti LBL mačā uzņem "Barons"/LDz vienību

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā otrdien, 19.aprīlī, valsts vicečempioni "Ventspils" savā laukumā tiekas ar "Barons"/LDz vienību.

Abu komandu duelis Ventspils olimpiskajā centrā sāksies plkst.19.00.

"Ventspils" un "Barons"/LDz komandām šī ir priekšpēdējā cīņa regulārajā čempionātā.

Šī abām vienībām būs ceturtā tikšanās reize šosezon. Pirms tam marta sākumā pie negaidītas uzvaras tika "Barons"/LDz, kas savā laukumā bija pārāki ar 75:69, bet pirms tam abās cīņās pārliecinoši triumfēja ventspilnieki - 85:65 un 107:67.

Šobrīd "Ventspils" basketbolisti, kuri joprojām tīko uz pirmo vietu regulārajā čempionātā, guvuši piecas uzvaras pēc kārtas. Tikmēr "Barons"/LDz jau labu laiku zaudējuši izredzes sasniegt LBL izslēgšanas spēles, turklāt šobrīd šīs komandas kontā ir sešas neveiksmes pēc kārtas.

Lai pamatoti cerētu uz pirmo vietu regulārajā turnīrā, "Ventspils" komandai mačā jāgūst uzvara, kā arī jāizcīna panākums sestdien izbraukumā pret tiešo konkurenti "Valmieru"/ORDO, kas vienībām būs pēdējais regulārā turnīra mačs. Tikmēr Valmieras klubu trešdien gaida tikšanās ar Latvijas čempioniem "VEF Rīga".

Vietu izslēgšanas turnīrā sev ir nodrošinājušas piecas komandas - "Valmiera"/ORDO, "Ventspils", "VEF Rīga", "Liepāja"/"Triobet" un "Jūrmala"/"Fēnikss", bet uz pēdējo ceļazīmi pretendē "Valka"/"Valga" un "Jēkabpils".

LBL turnīra tabulā līdere ar 28 uzvarām 34 spēlēs ir "Valmiera"/ORDO, otrā ar 27 panākumiem 34 mačos ir "Ventspils", bet ar 15 uzvarētām spēlēm 19 cīņās trešajā pozīcijā atrodas "VEF Rīga".

Tikmēr 22 uzvaras 34 mačos ir "Liepājas"/"Triobet" kontā, bet piekto vietu ar 20 panākumiem 36 spēlēs ieņem "Jūrmala"/"Fēnikss". Sestajā pozīcijā ar 11 uzvarām 20 mačos atrodas "Valka"/"Valga", bet 18 panākumi 34 cīņās ir "Jēkabpils" rēķinā.

Savukārt 11 uzvaras 34 spēlēs ir "Barons"/LDz komandai, "Jelgavai" ir deviņi panākumi 34 mačos, "Ogre"/"Kumho Tyre" ir tikusi pie astoņām uzvarām 35 mačos, bet turnīra tabulu noslēdz LU ar pieciem panākumiem 34 cīņās.

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)