Banner 980x90

"Ventspils" basketbolisti LBL spēlē uzņem "Jelgavu"

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv
Ventspils" basketbolisti piektdien, 8.aprīlī "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē uzņem "Jelgavas" vienību.

Cīņa Ventspils Olimpiskā centra sporta zālē sāksies plkst.19.00.

Kurzemes klubs uzvaras gadījumā pietuvosies otrajā vietā esošajai "VEF Rīga" vienībai, savukārt "Jelgava" jau ir zaudējusi izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Abām komandām šī būs ceturtā savstarpējā spēle sezonā un visos mačos uzvaras ir svinējuši "Ventspils" basketbolisti.

Kopš marta vidus "Ventspils" vienība LBL čempionātā spēlē kā pa viļņiem, jo jau astoņos mačos pēc kārtas uzvarai ir sekojis zaudējums. Iepriekšējā spēlē svētdien ventspilnieki viesos ar 87:75 uzvarēja "Jēkabpili", bet vēl pirms tam mājās ar 76:80 zaudēja turnīra līderei "Valmiera"/ORDO komandai.

Savukārt "Jelgava" pēdējos divos mačos ir zaudējusi - viesos ar 65:78 pret "Barons"/LDz, bet svētdien mājās ar 83:88 pret "Jūrmalu"/"Fēnikss".

LBL turnīra tabulā līdere ar 25 uzvarām 31 spēlē ir "Valmiera"/ORDO, "VEF Rīga" ar 14 uzvarām 18 spēlēs ir otrā, bet ar 23 uzvarām 30 spēlēs seko "Ventspils".

Tikmēr 21 uzvara 31 mačā ir "Liepājas"/"Triobet" kontā, bet piekto vietu ar 19 uzvarām 34 spēlēs ieņem "Jūrmala"/"Fēnikss". Sestajā pozīcijā ar 11 panākumiem 20 mačos atrodas "Valka"/"Valga", kas regulāro sezonu jau noslēgusi, bet 16 panākumi 31 mačā ir "Jēkabpils" rēķinā.

Savukārt 11 uzvaras 32 spēlēs ir "Barons"/LDz komandai, "Jelgavai" ir deviņi panākumi 32 mačos, "Ogre"/"Kumho Tyre" ir tikusi pie septiņām uzvarām 32 mačos, bet turnīra tabulu noslēdz "Latvijas Universitāte" ar pieciem panākumiem 31 cīņā.

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)