Banner 980x90

"Ventspils" futbolisti arī atbildes mačā piekāpjas "Aberdeen"

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Latvijas vicečempione futbolā "Ventspils" UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas atbildes spēlē ceturtdien savā laukumā ar rezultātu 0:1 (0:0) piekāpās Skotijas otrajai spēcīgākajai komandai "Aberdeen", noslēdzot dalību sacensībās.

Vienīgos vārtus ventspilnieki ielaida 79.minūtē, kad precīzs bija Edams Rūnijs.

"Ventspils" izredzes iekļūt nākamajā kārtā bija niecīgas jau pirms šī mača, jo pirmajā cīņā tā pirms nedēļas viesos Aberdīnā cieta zaudējumu ar 0:3. Līdz ar to divu spēļu summā Kurzemes klubs kapitulēja ar 0:4.

Spēli abas komandas sāka aktīvi, bet bīstamāk darbojās ventspilnieki, un sestajā minūtē Ritvara Rugina sistā bumba no soda laukuma robežas uzlidoja tieši virsū pretinieku vārtsargam. Vēlāk laba iespēja bija arī Aleksejam Aleksejevam, tomēr pie bumbas ātrāk tika vārtsargs Džo Lūiss. Arī turpinājumā aktīvs bija Aleksejevs, kurš netālu no soda laukuma nopelnīja soda sitienu, tomēr pēc centrējuma Ģirts Karlsons raidīja bumbu pāri vārtiem. Vēl 25.minūtē ātrajā uzbrukumā Rugins raidīja bumbu garām vārtu tuvajam stūrim.

Ventspilniekiem piederēja pārsvars, tomēr 32.minūtē pirmie vārtus iesita "Aberdeen" spēlētāji, kas gan netika ieskaitīti, jo vienam no viesu līderiem Edamam Rūnijam tika fiksēts aizmugures stāvoklis - pirmais Skotijas komandas sitiens trāpīja pa pārliktni un pie atlēkušās bumbas pirmais bija Rūnijs. Savukārt puslaika beigās ventspilnieki ieguva iespēju izpildīt 11 metru soda sitienu, tomēr Antona Jemeļina sitienu Lūiss atvairīja, un pēc tam bumbu vārtos ieraidīt nespēja arī Alans Siņeļņikovs. Līdz ar to vārti pirmajās 45 minūtēs tā arī netika gūti.

Otrajā puslaikā jau pirmajā minūtē "Aberdeen" futbolists Rūnijs no metra attāluma raidīja bumbu pāri vārtiem, un arī turpinājumā viesi darbojās ļoti aktīvi, izveidojot vēl vairākus bīstamus momentus. Vēl 60.minūtē pēc soda sitiena ventspilnieku vārtsargs Maksims Uvarenko izsita bumbu no vārtu augšējā stūra.

Tomēr turpinājumā spēles gaitu spēja saasināt arī "Ventspils" - puslaika vidū pēc Ritvara Rugina piespēles lielisku iespēju ieguva Simons Pauļus, tomēr atkal pārliecinošs bija Lūiss, bet vēl brīdi vēlāk Aleksejevs bumbu raidīja nedaudz garām vārtiem. Pēdējais vārds šajā mačā gan piederēja "Aberdeen" komandai, kas 79.minūtē atklāja rezultātu - pēc lieliskas Džonatana Heiza individuālās darbības viņš piespēlēja Rūnijam, kurš nekļūdījās. Iesitot vārtus, "Aberdeen" pilnībā pārņēma iniciatīvu un droši noveda maču līdz uzvarai.

Eiropas līgas trešajā kvalifikācijas kārtā "Aberdeen" tiksies ar Slovēnijas vienības "Maribor" un Bulgārijas kluba Sofijas "Levski" pāra uzvarētājiem. Pirmajā cīņā Slovēnijā vārti netika gūti, un spēle noslēdzās neizšķirti 0:0.

Skotijas klubs ceļā uz Ventspili devās trešdien, taču komandas plānus iespaidoja tehniskas ķibeles, kas radās lidmašīnai, ar kuru futbolistiem vajadzēja lidot. Čārterreisam nolīgtā lidaparāta dzinējā ielidoja putns, radot problēmas ar hidraulisko sistēmu, tāpēc izlidošana uz Latviju aizkavējās un komanda šeit ieradās mazāk nekā 24 stundas pirms spēles sākuma.

Kopš pagājušajā nedēļā Aberdīnā aizvadītās spēles abas komandas vairs nebija spēlējušas. Skotijas premjerlīgas sezona sāksies 6.augustā.

"Ventspils" futbolisti UEFA Eiropas līgas pirmajā kārtā divu spēļu summā pārliecinoši ar 4:0 pārspēja Fēru salu komandu Leirvīkas "Vikingur Gota". Trīs no četriem vārtiem guva Ģirts Karlsons, kurš ar desmit precīziem sitieniem ir šīs sezonas "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempionāta labākais "snaiperis".

Tikmēr "Aberdeen" pirmajā kārtā grūtā cīņā divu spēļu summā ar 3:2 pieveica Ešas "Fola" komandu no Luksemburgas.

"Aberdeen" iepriekšējās divās sezonās kļuva par Skotijas vicečempioni, abas reizes atzīstot vienīgi titulētās Glāzgovas "Celtic" pārākumu. Pērn "Aberdeen" sasniedza UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešo kārtu, kur divu spēļu summā ar 2:3 tika piedzīvots zaudējums Kazahstānas komandai Almati "Kairat". Savukārt pirms diviem gadiem UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā "Aberdeen" divu spēļu summā ar 8:0 sagrāva Rīgas "Daugava" vienību.

"Ventspils" Eirokausos spēlējusi allaž kopš 2000.gada. Iepriekšējās divās sezonās tā nepārvarēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otro kārtu, bet vēl sezonu pirms tam UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā aizkļuva līdz trešajai kārtai.

Jau ziņots, ka UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvoja Latvijas virslīgas līdervienība Jūrmalas "Spartaks", kas divu maču summā ar 1:4 atzina Baltkrievijas kluba Minskas "Dinamo" pārākumu.

Otro kārtu sasniegusi arī Latvijas kausa ieguvēja "Jelgava", kas pirmajā mačā izbraukumā cīnījās 0:0 ar Slovākijas vicečempioni Bratislavas "Slovan", bet atbildes mačs risinās ceturtdien.

Lai sasniegtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīru, jāpārvar ne tikai trīs kvalifikācijas kārtas, bet arī vēlāk sekojošā "play-off" kārta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)