Banner 980x90

"Ventspils" futbolisti otrajā puslaikā "salūst" un viesos zaudē Skotijas vicečempioniem "Aberdeen"

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv
Latvijas futbola klubs "Ventspils" ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmajā mačā ielaida trīs vārtus otrajā puslaikā un cieta neveiksmi pret Skotijas vicečempioniem "Aberdeen".

"Ventspils" futbolisti cieta neveiksmi ar 0:3 (0:0).

Otrās kārtas dueļos uzvarētāju noteiks divu spēļu summā. Atbildes spēles paredzētas 21.jūlijā.

Pirmajā puslaikā, it sevišķi tā beigās, lielāks pārsvars piederēja "Aberdeen" futbolistiem, taču viņiem nesekmējās ar vārtu iekarošanu, kā arī ikreiz vietā bija ventspilnieku vārtsargs Maksims Uvarenko. Arī "Ventspils" pāris reizes atbildēja ar sitieniem pa mājinieku vārtiem, taču tie nebija pārāk draudīgi, turklāt pirmā puslaika beigās būtiski palielinājās Skotijas kluba spiediens. 39.minūtē Kurzemes klubu no vārtu zaudējuma glāba Uvarenko, kad pēc partnera piespēles no soda laukuma vidus sita Greiems Šinijs.

Lai gan "Aberdeen" turpināja uzbrukt un šīs komandas futbolisti bija aktīvi, vārti tā arī netika gūti un lielajā pārtraukumā komandas devās, rezultātam esot neizšķirtam 0:0.

Līdzīgs scenārijs turpinājās arī otrajā puslaikā, jo "Ventspils" futbolistiem neizdevās rast pretargumentus Skotijas vicečempionu aktīvajai spēlei. Vadzis lūza 72.minūtē, kad rezultātu atklāja Džeidens Stoklijs, bet tikai četras minūtes vēlāk rezultāta pārsvaru dubultoja Edams Rūnijs. Arī pēc abiem vārtu guvumiem "Aberdeen" turpināja kontrolēt spēles gaitu, aktīvi uzbrūkot viesu vārtiem.

Lai gan sākotnēji šķita, ka vārti šajā mačā varētu vairs netikt gūti, kompensācijas laika otrajā minūtē laukumā uz maiņu nākušais Veslijs Bērnss panāca jau 3:0, atstājot ventspilniekiem niecīgas izredzes uz atspēlēšanos divu spēļu summā.

"Ventspils" futbolisti UEFA Eiropas līgas pirmajā kārtā divu spēļu summā pārliecinoši ar 4:0 pārspēja Fēru salu komandu Leirvīkas "Vikingur Gota". Trīs no četriem vārtiem guva Ģirts Karlsons, kurš ar desmit precīziem sitieniem ir šīs sezonas "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempionāta labākais "snaiperis".

Tikmēr "Aberdeen" pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 3:2 pieveica Ešas "Fola" komandu no Luksemburgas.

"Aberdeen" iepriekšējās divās sezonās kļuva par Skotijas vicečempioni, abas reizes atzīstot titulētās Glāzgovas "Celtic" pārākumu. Pērn "Aberdeen" sasniedza UEFA Eiropas līgas trešo kārtu, kur divu spēļu summā ar 2:3 tika piedzīvots zaudējums Kazahstānas komandai Almati "Kairat". Savukārt pirms diviem gadiem UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā "Aberdeen" divu spēļu summā ar 8:0 sagrāva Rīgas "Daugava" vienību.

"Ventspils" Eirokausos spēlējusi allaž kopš 2000.gada. Iepriekšējās divās sezonās tā nepārvarēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otro kārtu, bet vēl sezonu pirms tam UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā pārvarēja divas kārtas.

Jau ziņots, ka UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvoja Latvijas virslīgas līdervienība Jūrmalas "Spartaks", kas divu maču summā ar 1:4 atzina Baltkrievijas kluba Minskas "Dinamo" pārākumu. Otrajā kārtā "Dinamo" tiksies ar Īrijas komandu Dublinas "St Patrick's Athletic", ko pērn spēja uzveikt Rīgas "Skonto" futbolisti.

Ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmo maču aizvadīja arī "Jelgava", kas izbraukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Slovākijas vicečempioniem Bratislavas "Slovan".

Lai sasniegtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīru, jāpārvar ne tikai trīs kvalifikācijas kārtas, bet arī vēlāk sekojošā "play-off" kārta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)