Banner 980x90

"Ventspils siltuma" darbiniecēm piespriež brīvības atņemšanu līdz trim gadiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ventspils tiesa, otrdien, 26.aprīlī, pasludinot spriedumu krimināllietā par vairāk nekā 1 045 000 eiro piesavināšanos no pašvaldības SIA "Ventspils siltums" kases, trim bijušajām uzņēmuma darbiniecēm piesprieda brīvības atņemšanu uz laiku no pusotra līdz trim gadiem, aģentūru LETA informēja Ventspils tiesas pārstāve Dace Grauziņa.

Vienai apsūdzētajai tiesa piespriedusi brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, konfiscējot mantu. Pārējām divām apsūdzētajām piespriesta brīvības atņemšana uz vienu gadu un sešiem mēnešiem un brīvības atņemšana uz trim gadiem - abos gadījumos bez mantas konfiskācijas.

Tiesa nospriedusi, ka visām trim bijušajām uzņēmuma darbiniecēm solidāri jāatlīdzina "Ventspils siltumam" nodarītie zaudējumi 1 006 591,37 eiro apmērā. Atsevišķi divām apsūdzētajām solidāri jāatlīdzina uzņēmumam vēl 39 001,70 eiro. Tāpat divām apsūdzētajām jāatlīdzina valstij procesuālie izdevumi par advokāta veikto darbu - attiecīgi 1775,18 eiro un 1878,91 eiro.

Visas trīs apsūdzētās bijušās uzņēmuma darbinieces - Abonentu daļas vadītāja, galvenā grāmatvede un kasiere - tiesa atzinusi par par vainīgām pēc Krimināllikuma 179.panta 3.daļas "Par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā".

Pilnais spriedums lietas dalībniekiem būs pieejams 10.maijā. Pēc tam to 10 dienu laikā būs iespējams pārsūdzēt.

Kā ziņots, prokurors trim šajā lietā apsūdzētajām bijušajām "Ventspils siltuma" darbiniecēm prasīja piemērot reālu cietumsodu, tostarp vienai apsūdzētajai tika prasīts piemērot brīvības atņemšanu uz četriem gadiem. Otrai apsūdzētajai sievietei prokurors prasīja piemērot reālu brīvības atņemšanu uz trim gadiem un mantas konfiskāciju, bet trešajai apsūdzētajai - reālu brīvības atņemšanu uz deviņiem mēnešiem.

Kā ziņots, policija iepriekš prokuratūrai bija nodevusi lietu kriminālvajāšanas sākšanai pret trim bijušajām uzņēmuma "Ventspils siltums" darbiniecēm par vairāk nekā 700 000 latu (1 045 000 eiro) piesavināšanos no uzņēmuma kases, aģentūru LETA informēja Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokurors Andris Mikuļskis.

Noziedzīgais nodarījums pēc Krimināllikuma 179.panta 3.daļas "Par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā" inkriminēts bijušajām uzņēmuma darbiniecēm - Abonentu daļas vadītājai, galvenajai grāmatvedei un kasierei.

"Ventspils siltuma" vadība iepriekš paudusi gandarījumu, ka lietas izmeklēšanā notikusi virzība, jo tā esot patiesi ieinteresēta ātrākā lietas izskatīšanā un vainīgo noteikšanā.

"Ir smagi apzināties, ka, iespējams, noticis noziedzīgs nodarījums un iespējamie vainīgie ir darbinieku bijušie kolēģi. Tomēr no šādām situācijām, kad kāds no līdzcilvēkiem nevēlas ievērot ne sabiedrībā pieņemtās morāles normas, ne likumus, nav iespējams izvairīties un paredzēt, ka kādi cilvēki vienosies apzagt citus. Par zaudējuma piedzīšanu un apjomu uzņēmuma labā lems tiesa, un uzņēmuma vadība cer, ka nauda no vainīgajiem tiks atgūta," iepriekš bija teikts pašvaldības SIA "Ventspils siltums" paziņojumā masu medijiem. "Ar pilnu atbildību varam apgalvot, ka visi iedzīvotāju veiktie maksājumi ir iegrāmatoti, zādzība nekādā veidā neietekmē ne siltuma maksājumu lielumu iedzīvotājiem, ne tarifu," paziņojumā norāda "Ventspils siltums".

"Ventspils siltuma" vadība 2010.gada novembra beigās vērsās tiesībsargājošajās institūcijās par uzņēmumā konstatēto zādzību. Personas, kuras, iespējams, varēja būt iesaistītas šajā nodarījumā, nekavējoties tika atstādinātas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)