Banner 980x90

Rudens noskaņas Ventspilī. Kādi izklaides un kultūras pasākumi gaidāmi septembrī un oktobrī?

Foto: Pixabay.com / StockSnap
Foto: Pixabay.com / StockSnap
Laikā, kad sārtojas pirmās lapas un bērni steidz atgriezties skolas solā, varētu šķist – vasara ir galā, un beigušies arī neskaitāmie pasākumi un izklaides iespējas. Tomēr rudens sezona ir lielisks brīdis, lai izbaudītu jaunos koncertus un teātra izrādes, kas šajā brīnišķīgajā gadalaikā būs pieejamas ventspilniekiem un pilsētas viesiem. Lai iedvesmotu kultūras baudītājus košam, muzikālam un mākslinieciski piepildītam rudenim, uzticamais aizdevējs Credit24, kura piedāvājumā šobrīd ietilpst arī ātrie kredīti bez procentiem, ir apkopojis nozīmīgākos pasākumus, kas šoruden gaidāmi Ventspils pilsētā. Turpini lasīt, lai iepazītos ar plašo kultūras un izklaides programmu!

Izrādes gardēžiem – 5 iestudējumi, ko jāredz šoruden
Atsākoties jaunajai sezonai, Ventspils teātra namā "Jūras vārti" apmeklētāju vērtējumam tiks nodotas 5 viesizrādes:

1. Latvijas Nacionālā teātra viesizrāde "Bišumāte un vilkacis"
Iestudējums tapis, pateicoties latgaliešu dzejniecei Annai Rancānei, kuras luga 2016. gadā ieguvusi godpilno otro vietu Nacionālā teātra rīkotajā konkursā. 

Dzīve Latgales pierobežā, cilvēciskās kaislības, mīlestības alkas un pagātne, ko nav tik vienkārši aizmirst – tas viss raksturo šo izrādi, kas pie skatītājiem nonāks Valda Lūriņa režijā. Galvenajās lomās redzama Marija Bērziņa, kā arī Kaspars Aniņš.

Uz izrādi dodies ceturtdien, 28. septembrī, plkst. 19.00.

2. Latvijas Nacionālās operas un baleta izrāde "Traviata"
Aizkustinošais stāsts par kurtizāni Violetu, kura netic mīlestībai un piedzīvo apkārtējās sabiedrības izraisītu, sirdi plosošu traģēdiju, uz skatuves dēļiem tiks izspēlēts sestdien, 7. oktobra, pēcpusdienā plkst. 17.00. 

Apmeklē šo izrādi un nokļūsti 20. gadsimta 50. gadu Parīzē, vienlaikus izbaudot elpu aizraujošu muzikālo priekšnesumu!

3. Latvijas leļļu teātra izrāde "Neglītais pīlēns"
Allaž aktuālais Hansa Kristiana Andersena stāsts par nepievilcīgo pīlēnu, kurš pārtop skaistā gulbī leļļu teātra interpretācijā aizraus gados jaunākos apmeklētājus. Taču izrāde aplūkotie jautājumi – sirds siltums un iekšējā skaistuma apzināšanās, noteikti spēs uzrunāt arī citu paaudžu skatītājus. 

Aizved savu ģimeni uz šo izrādi otrdien, 10. oktobrī, plkst. 13.00.
Foto: Pixabay.com / HolgersFotografieFoto: Pixabay.com / HolgersFotografie


Šajā rudenī ventspilniekus atkārtoti uzrunās arī teātra festivāls "Zelta maska Latvijā". Festivāla ietvaros skatītājiem būs iespēja vērot aizvadītās sezonas labākās Krievijas teātra izrādes, kuras saņēmušas nominācijas vai "Zelta maskas" prēmijas. Iekļauj savā programmā arī kādu no šī izrādēm:
4. V. Majakovska teātra iestudējums "Krievu romāns" 
Pēc paša režisora Marjusa Ivaškeviča vārdiem, šī izrāde ir Ļeva Tolstoja daiļdarbu un rakstnieka biogrāfijas smalks savienojums. 
Krievu teātra burvību izbaudi ceturtdien, 12. oktobra, vakarā – plkst. 19.00.

5. Teātra "Balets Maskava" izrāde "Kafejnīca "Idiots"
Izrāde sola kopā ar skatītājiem notvert dižgara Fjodora Dostojevska slavenā romāna gaisotni, kā arī emocijas, kas bieži vien izrādās spēcīgākas par pašiem stāsta varoņiem. 

Šis meistardarbs Tevi priecēs piektdien, 13. oktobrī, plkst. 19.00.

4 lieliski koncerti dažādas mūzikas mīļotājiem
Izklaides pasākumu apmeklēšana var būt viens no veidiem, kā uz brīdi aizmirst par ikdienas likstām – gan psiholoģiskas, gan praktiskas dabas. Tomēr, ja Tavu dzīves rūpju atvieglošanai nepieciešams finansiālais atbalsts, palīdzīgu roku to risināšanā var sniegt aizdevējs. Šobrīd Credit24 jaunajiem klientiem ir pieejami ātrie kredīti bez procentiem (pirmajās 30 dienās) ikvienai negaidītai dzīves situācijai. Ērti un droši, lai Tu varētu atpūsties un baudīt izklaides, neraizējoties par sadzīviskām problēmām. Labas ziņas, vai ne? Taču neaizmirsti – pirms aizņemšanās vienmēr rūpīgi izvērtē savas iespējas kredītu noteiktajā laika posmā atmaksāt.

Īpaši labas ziņas šoruden gaida tieši mūzikas draugus, jo uz Ventspils teātra nama skatuves izskanēs arī 4 lieliski koncerti:

1. Nepieradināts baudījums – "Nite Jewel" un Kolins Selfs 
Amerikāņu izpildītāja "Nite Jewel" pārstāv elektroniskās popmūzikas lauciņu. Ventspilī māksliniece uzstāsies kopā ar performanču mākslinieku, mūziķi Kolinu Selfu, sniedzot klausītājiem priekšnesumu, kas neiekļaujas tikai viena muzikālā žanra rāmī.

Eksperti dziedātājas izpildīto mūziku mēdz saukt par elektronisko, lo-fi vai guļamistabas popmūziku, savukārt Kolina Selfa performances pasaulē pazīstamas ar savu emocionālo intensitāti un virtuozu balss, horeogrāfisko ideju un elektronisko līdzekļu izmantojumu. 

Ja sirdī esi melomāns, nepalaid garām šo koncertu. Krāšņo performanci varēsi baudīt sestdien, 23. septembra vakarā, plkst. 21.00.

2. "Labvēlīgā tipa" "Sudrabkāzas" – jautrākam rudenim
Septembra beigās uz Ventspili dosies arī klausītāju iemīļotā grupa "Labvēlīgais tips". Koncerttūre "Sudrabkāzas", kuras ietvaros grupa uzstāsies astoņās Latvijas pilsētās, būs veltīta ansambļa 25 gadu jubilejai, un tajā varēsi dzirdēt gan tādus "Labvēlīga tipa" hītus kā "Naukšēnu disko", "Desmitais tramvajs" un "Alumīnija cūka", gan kompozīcijas no pavasarī iznākušā jaunā albuma "Kaste".

Uzdāvini sev lielisku atpūtu nedēļas noslēgumā! Fredis un viņa grupas biedri uz  skatuves kāps sestdien, 30. septembra pēcpusdienā, plkst. 19.00. 

3. Nostalģijas cienītājiem. "Otras puses" 25 gadi
Šarmantie mūziķi "Otra puse", piedaloties skanīgās balss īpašniecei Antrai Stafeckai, ventspilniekiem ir sarūpējuši grupas 25 gadu pastāvēšanas jubilejas koncertu. Tajā izskanēs ne tikai tautā iemīļotās "Otras puses" kompozīcijas, piemēram, "Nakts vai rīts" un "Vēstules", bet arī vairāki interesanti kopdarbi ar Antru Stafecku. 

Izmantojot iespēju, grupa prezentēs arī savu dubultalbumu "Labākās dziesmas. Notis. Vārdi", kurā apkopotas gadu gaitā sakrātas kompozīcijas.

Uz šo koncertu dodies sestdien, 21. oktobra vakarā – plkst. 19.00.
Foto: Pixabay.com / StockSnapFoto: Pixabay.com / StockSnap
4. Popmūzikas pinekļos – Laura Reinika "Es domāšu par tevi"
Kurš gan nav dzirdējis Laura Reinika dziesmas? Sākot no kompozīcijas "Sirds sadeg neparasti" un turpinot ar "Es skrienu" vai "Tik balti", šis izpildītājs ir atstājis paliekošas pēdas uz Latvijas populārās mūzikas skatuves. 

Oktobra beigās ventspilniekiem būs iespēja izbaudīt jaunāko mākslinieka koncertu, kā arī kļūt par lieciniekiem Laura Reinika jaunā, labāko dziesmu albuma prezentācijai. 

Ja Tu vai kāds no Tavas ģimenes locekļiem esat šī dziedātāja talanta cienītāji, iegādājies biļetes jau savlaicīgi un dodies uz teātra namu piektdien, 27. oktobrī, plkst. 19.00.

Lai atpūta būtu droša un netraucēta
Varbūt Tev ir padomā ne tikai biļete uz izrādi vai koncertu, bet pilns atpūtas komplekts – kārtīgas ģimenes brīvdienas ar izklaidēm pilsētā, taču Tu jūties drošāk, ja kontā vienmēr ir papildu līdzekļi neparedzētām situācijām? Ko darīt, ja piepeši atbraucis radinieks, kuru būtu nepieklājīgi neiekļaut ieplānotajā atpūtas plānā? Kā rīkoties, ja pirms izklaides brauciena automašīnai atgadījusies ķibele, bet visi brīvie līdzekļi jau ieguldīti brīvdienu programmā? 

Aizdevēja Credit24 piedāvājumā esošie ātrie kredīti bez procentiem var palīdzēt tieši šādās dzīves situācijās. Gadījumos, kad uzreiz nepieciešams saņemt noteiktu naudas summu, Tev noderīga būs kredītlīnija. Izvēloties kredītlīniju:
saņem noteiktu naudas limitu, ko izmantot pēc saviem ieskatiem – gadījumiem, kad nepieciešams drošības spilvens;
izņem summu pa daļām – tikai tik, cik tajā brīdī nepieciešams;
atmaksā procentus tikai par izņemto, nevis visu Tev piešķirto summu.

Lai rudens svinēšana būtu bezrūpīga, nodrošinies pret neparedzēto. Ja apzinies, ka spēsi aizņēmumu atmaksāt laikus, ieskaties Credit24 un kļūsti par vienu no tiem laimīgajiem klientiem, kam pieejami izdevīgi ātrie kredīti bez procentiem. Aizņemies atbildīgi un izbaudi rudens kultūras aktivitātes, neraizējoties par sadzīves likstām!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)