Banner 980x90

SAB Totalitārisma seku dokumentēšanas centrs pārbaudīs, vai deputāta kandidāti nav "čekas" štata darbinieki

Rīga, 25.apr., LETA. Satversmes aizsardzības biroja (SAB) Totalitārisma seku dokumentēšanas centrs pārbaudīs, vai pašvaldību vēlēšanām pieteiktie deputātu kandidāti nav Valsts drošības komitejas jeb "čekas" štata darbinieki.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja SAB preses pārstāve Iveta Maura, domes vēlēšanām nevar pieteikt par kandidātiem un domē nevar ievēlēt personas, kuras ir vai ir bijušas PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieki.

Minēto informāciju pārbauda Totalitārisma seku dokumentēšanas centrs un atbilstoši pieprasījumam sniedz Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK). "Centrs tikai pilda likumā noteikto prasību un sniedz informāciju. Tālākais nav tā kompetences jautājums," uzsvēra Maura.

Viņa arī atgādināja, ka kandidātu sarakstam jāpievieno ziņas vai kandidāts ir vai nav sadarbojies ar PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs.

Kā vēstīts, vakar noslēdzās kandidātu sarakstu pieņemšana pašvaldību vēlēšanām. Pašvaldību vēlēšanas Latvijā notiks šā gada jūnija pirmajā sestdienā.

Vēlēšanas notiks 119 pašvaldībās, un tajās kopā jāievēl 1614 deputāti.

CVK šodien arī lems par deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņa pagarināšanu piecās pašvaldībās - Lubānas, Pārgaujas, Rundāles, Vaiņodes un Varakļānu novadā, - kurās iesniegts tikai viens saraksts

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)