Banner 980x90

Sākusies Ventspils Augsto tehnoloģiju parka ražošanas ēkas būvniecība

Rīga, 15.maijs, LETA. Sākušies Ventspils Augsto tehnoloģiju parka ražošanas ēkas Nr.7 būvniecības darbi, aģentūru LETA informēja Ventspils brīvostas pārvaldē.

Līdz ar to Ventspils Augsto tehnoloģiju parka teritorijā šobrīd notiek būvdarbi vienlaikus trim lieliem objektiem - divām jaunām ražošanas ēkām vairāk nekā 10 000 kvadrātmetru platībā un diviem jauniem stāvlaukumiem ar 133 automašīnu vietām.

Ražošanas ēka Nr.7 ir viena no trim jaunajām rūpnīcām, kas pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma tiks uzbūvētas Ventspilī tuvāko divu gadu laikā. Ēkas kopējā platība būs 4500 kvadrātmetru, un jau šobrīd noslēgts nomas līgums ar SIA "Quality Jobs", kas šeit plāno attīstīt elektronikas produktu ražošanu. Būvniecības līgums noslēgts par 4,9 miljoniem eiro ar SIA "Aimasa".

Turpat blakus turpinās arī ražošanas ēkas Nr.6 būvniecība. Darbi, lai uzceltu 6300 kvadrātmetru lielo rūpnīcu sākās šā gada aprīļa sākumā, un jau notiek ēkas pamatu izbūve, kā arī gatavota pamatne zem grīdām. Abas ražošanas ēkas plānots pabeigt līdz 2021.gadam.

Tāpat turpinās arī divu jauno auto stāvlaukumu būvniecība - izbūvēti gandrīz visi inženiertīkli un tiek gatavota pamatne uz kuras tiks ieklāts bruģakmens segums. Zem stāvlaukumiem būvē arī lietusūdens attīrīšanas iekārtas ar smilšu un naftas produktu atdalītāju. Stāvlaukumi būs paredzēti 133 automašīnām.

Līdz 2021.gadam ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda atbalstu Ventspils brīvostas industriālajā teritorijā plānots uzbūvēt trīs jaunas ražošanas ēkas - divas Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā un vienu Ventspils lidostas rūpnieciskajā zonā Ganību ielā 103.

Ventspils brīvostas industriālajā teritorijā pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma kopš 2002.gada uzbūvētas deviņas ražošanas ēkas, darbam Ventspils brīvostā piesaistīti vairāk nekā 20 ražošanas uzņēmumu, kas kopā radījuši vairāk nekā 1700 jaunu darbavietu.

Projekts "Ražošanas ēkas Nr.7 būvniecība Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā" tiek īstenots piesaistot Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzekļus.

"Quality Jobs" reģistrēta 2015.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Santa Toča. Uzņēmums 2017.gadā strādāja ar 2,166 miljonu eiro apgrozījumu un guva 62 601 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Būvfirma "Aimasa" 2017.gadā strādāja ar 13,194 miljonu eiro apgrozījumu un guva 737 720 eiro peļņu. Uzņēmuma īpašnieki ir Sandris Apsīts (50%), Ainārs Cakars (40%) un Jānis Dreimanis (10%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)