Banner 980x90

Sējējs: Šajā mājas spēļu sērijā vairāk nesanāca, nekā sanāca

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta septiņu mājas spēļu sērijā Latvijas komandai Rīgas "Dinamo" vairāk nesanāca, nekā sanāca, atzina rīdzinieku galvenā trenera vietas izpildītājs Normunds Sējējs.

Kā ziņots, "Dinamo", noslēdzot ilgo mājas spēļu sēriju, trešdien ar 0:5 (0:0, 0:2, 0:3) piekāpās kopvērtējuma līderei Maskavas CSKA, aizvadot nu jau otro "sauso" maču pēc kārtas.

"Ko var daudz teikt pēc 0:5? Pirmo periodu nospēlējām daudz maz normāli, bija momenti, bet neiesitām. Nākamajos divos periodos atsevišķu spēlētāju kļūdas noveda pie vārtu zaudējumiem. 14 minūtes spēlējām mazākumā pret vienu līgas līderiem vairākuma izspēlē, tas nav normāli," norādīja Sējējs. "Noskaņojums bija labs, un spēlei gatavojāmies pietiekami labi - analizējam vairākumu, strādājam. Taču viņi iemeta vārtus tieši tāpat kā citām komandām."

"Katrā epizodē vienam spēlētājam pietrūka pacietības, un tā viņi iemeta. Liels pārmetums ir mūsu līderiem, neredzēju viņus pēdējās spēlēs," piebilda Sējējs.

Šī Rīgas "Dinamo" komandai bija septītā mājas spēle pēc kārtas. Iepriekšējo reizi izbraukumā tā spēlēja 10.janvārī, bet ilgās mājas spēļu sērijas laikā līdz šim gūtas trīs uzvaras. Savā iepriekšējā mačā rīdzinieki pirmdien ar 0:3 "sausā" piekāpās tiešajai kopvērtējuma konkurentei Minskas "Dinamo".

"Šajā mājas spēļu sērijā vairāk nesanāca, nekā sanāca. Sniegums bija ļoti viļnveidīgs. Tas ir daļēji saistīts ar slimībām. Nevarējām sakomplektēt vienādas maiņas, jo sastāvs bieži mainījās," pauda Sējējs. "Jau no sezonas sākuma mūsu problēma ir tā, ka neizmantojam momentus. Neapmierina arī komandas līderi, nav hokejistu, kuri varētu pavilkt komandu. Lai gan pārmetumu par cīņasgribu man nav."

Rīgas "Dinamo" pēc snieguma savā laukumā ir otrā vājākā līgā - 28 spēlēs tā tikusi vien pie 28 punktiem.

Vārtus CSKA labā guva Ivans Teļegins, Kirils Petrovs, Igors Makarovs, Dmitrijs Kugriševs un Jevgēņijs Stoļarovs.

"Labs rezultāts, labi nospēlējām. Esam apmierināti ar šo spēli, lai arī bija nedaudz novājināts sastāvs," pauda CSKA komandas galvenais treneris Dmitrijs Kvartaļnovs, minot, ka šajā mačā CSKA vienībai nepalīdzēja tās līderis uzbrucējs Aleksandrs Radulovs un Ņikita Zaicevs. "Atpūtinājām līderus, jo puiši piedalījās KHL Zvaigžņu spēlē, līdz ar ko izlaida treniņprogrammu."

Kaut Rīgas "Dinamo" cerības uz iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā ir minimālas, pagaidām tās vēl saglabājas. Normunda Sējēja vadītā komanda no Rietumu konferences astotās vietas atpaliek par 14 punktiem, bet tiešās konkurentes ir aizvadījušas nedaudz vairāk spēļu. Rīgas "Dinamo" ar 65 punktiem 53 spēlēs ieņem 12.vietu Rietumu konferencē, bet astotajā pozīcijā esošā Slovākijas komanda Bratislavas "Slovan" tikusi pie 79 punktiem 53 cīņās.

Līdz sezonas beigām rīdziniekiem atlicis aizvadīt septiņas spēles, kurās maksimāli iespējams tikt pie 21 punkta.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" līdz sezonas beigām būs jāiztiek bez savainotā Krišjāņa Rēdliha, bet vēl apmēram nedēļu nespēlēs arī Filips Toluzakovs. Tāpat savainots ir arī amerikāņu uzbrucējs Tims Sestito, taču viņš laukumā varētu atgriezties jau pēc nākamā Rīgas "Dinamo" izbraukuma.

"Toluzakovam ir gripa, izbraukumā nedosies. Tāpat arī Sestito nebrauks, jo vēl ārstē pleca savainojumu. Gintam Meijam it kā plaušu karsonis, un viņš dzer antibiotikas," skaidroja Sējējs.

Turpinājumā Rīgas "Dinamo" sestdien viesosies pie Pētera Skudras trenētās un Kaspara Daugaviņa pārstāvētās Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandas, pēc tam gaidāms arī izbraukuma duelis ar Čerepovecas "Severstaļ", bet no regulārās sezonas pēdējām piecām spēlēm četras atkal būs savā laukumā.

Sīkāku spēles izklāstu lasiet šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)