Banner 980x90

Slēdz Ventspils Vakara vidusskolu; audzēkņi varēs turpināt mācības 6.vidusskolā

Ventspils, 29.aug., LETA. No vakardienas, 28.augusta, likvidēta Ventspils Vakara vidusskola. Tās audzēkņi varēs turpināt mācības Ventspils 6.vidusskolā, kas no likvidētās vakarskolas pārņēmusi neklātienes un tālmācības programmu īstenošanu, aģentūru LETA informēja Ventspils Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece Inguna Rudēvica.

Meklējot plašākas telpas Ventspils Centra sākumskolai, to nolemts pārcelt uz līdzšinējās Ventspils Vakara vidusskolas telpām, ko vakarskola nespēja pilnībā noslogot. Savukārt vakarskolas audzēkņi mācības varēs turpināt 6.vidusskolā, kuras telpas arī ir salīdzinoši maz noslogotas, skaidroja Rudēvica.

Ventspils Vakara vidusskolā pēdējos gados bija novērojama tendence, ka 7.-9.klašu grupā strauji samazinājās audzēkņu skaits. "Pilsētas uzstādījums ir tāds, ka tiem pamatskolas audzēkņiem, kuri nestrādā, pareizāk būtu mācīties vispārizglītojošā dienas skolā," skaidroja Rudēvica. Pēc pašreizējās informācijas, 7.-9.klašu posmā Ventspils 6.vidusskolā turpmāk mācīsies mazāk nekā 20 bijušie Ventspils Vakara vidusskolas audzēkņi. Mācības viņiem notiks katru darba dienu.

Vidusskolas posmā bijušie Ventspils Vakara vidusskolas audzēkņi vidējās izglītības programmu apgūs vai nu tālmācībā, vai neklātienē, kas paredz mācību stundas organizēt trīs dienas nedēļā, pārējo mācību vielu audzēkņiem apgūstot patstāvīgi.

10.klasē uzņemti 17 audzēkņi - viņi visi izvēlējušies tālmācību. 11.klasē 13 audzēkņi vidusskolas programmu apgūs tālmācībā, bet astoņi - neklātienē. 12.klasē ir 20 audzēkņi, no kuriem puse izvēlējušies tālmācību un puse - neklātieni.

Kā atzina Rudēvica, pašlaik vēlmi turpināt mācības 6.vidusskolā izrādījuši aptuveni puse bijušās vakarskolas audzēkņu. Tas lielā mērā esot skaidrojams ar to, ka daļai audzēkņu bija nenokārtoti mācību parādi un tādēļ viņi netika pārcelti nākamajā klasē. Līdz ar to daļa audzēkņu izņēmuši dokumentus no mācību iestādes, taču viņiem ir iespēja apdomāt savus turpmākos plānus un iespējas turpināt mācības.

Divi bijušie Ventspils Vakara vidusskolas pedagogi pieņēmuši piedāvājumu turpināt darbu Ventspils 6.vidusskolā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)