Banner 980x90

Slimnīcā aizvadīta iedzīvotāju informācijas diena

Otrdien, 25.augustā, SIA ''Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas'' rīkotajā informācijas dienā iedzīvotāji varēja uzzināt par aktuālajiem jautājumiem medicīnas jomā Ventspilī.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcas" Sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Grinberga, informācijas dienas centrālā tēma bija rindas un to veidošanās iemesli. "Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas" valdes priekšsēdētāja Alīda Vāne klātesošajiem skaidroja, ka rindas garums uz valsts apmaksātu speciālista konsultāciju vai izmeklējumiem ir tieši saistīts ar valsts piešķirto finanšu apjomu. Valsts finansējums ārstniecības iestādēs tiek piešķirts noteiktam speciālistu konsultāciju un izmeklējumu skaitam, turklāt, piešķirtais finansējums ir jāsadala tā, lai visa gada garumā tiktu nodrošināta valsts apmaksāto pakalpojumu pieejamība pacientiem.

Ja pacientu skaits mēnesī, kuriem nepieciešams izmeklējums, ir lielāks par valsts apmaksāto izmeklējumu skaitu mēnesī, tad pacients uz attiecīgo izmeklējumu tiek pierakstīts tikai uz nākamo mēnesi, līdz ar to veidojas garas gaidīšanas rindas. Tā kā piešķirtais valsts finansējums diemžēl nav pietiekams, lai apmierinātu pieprasījumu pilnā apjomā, tad slimnīca pacientiem piedāvā arī maksas pakalpojumus, par kuriem pacienti norēķinās paši ar saviem līdzekļiem.

Jāpiebilst, ka "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" ir noslēgusi līgumus ar apdrošināšanas kompānijām, tāpēc pacienti tiek apkalpoti arī ar polisēm.

Pozitīva ziņa ir tāda, ka šobrīd nav rindu uz primārajiem valsts apmaksātajiem diagnostikas pakalpojumiem – rentgenu, elektrokardiogrammu un laboratorijas izmeklējumiem. Vēl viens faktors, kas ietekmē rindu veidošanos ir fakts, ka būtiski pieaudzis pacientu skaits, kuri vēlas saņemt ambulatoros pakalpojumus tieši "Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā".

Modernas medicīnas iekārtas, ārstu profesionalitāte un plašais medicīnas pakalpojumu piedāvājums veicina pacientu skaitu pieaugumu. Uz Ventspilī sniegtajiem pakalpojumiem piesakās arī pacienti no citām Latvijas pilsētām un novadiem.

Lai samazinātu gaidīšanas rindas, slimnīcas ambulatorā daļa kopš augusta strādā arī sestdienās, kad iespējams veikt ehokardiogrāfijas izmeklējumus, ultrasonogrāfiju vēdera dobuma orgāniem un vairogdziedzera izmeklēšanai.

Vēl Informācijas dienas apmeklētāji varēja uzzināt par slimnīcas laboratorijas pakalpojumiem un sniegtajām iespējām. Moderni aprīkotās "Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas" laboratorija strādā visu diennakti un tajā piedāvāto pakalpojumu klāsts ir slimnīcas laboratorijas pakalpojumu klāsts ir ļoti plašs. Analīzes tiek veiktas gan slimnīcas pacientiem un uzņemšanas nodaļā nokļuvušajiem, gan arī ambulatorajiem pacientiem. Lai veiktie izmeklējumi atbilstu visaugstākajai kvalitātei, pastāvīgi tiek veikti dažādi iekšējie un starptautiskie laboratorijas kvalitātes kontroles pasākumi. Laboratorijas rīcībā ir jauna urīna izmeklējumu iekārta, kas ir būtisks ieguvums nieru slimniekiem. Vēl no šā gada laboratorijā tiek piedāvāta iespēja noteikt arī vitamīna D trūkumu organismā, kā arī iespējama ap 50 alergēnu noteikšana. Tāpat papildināti vairogdziedzeru izmeklējumi, kas būtiski ir tieši vairogdziedzeru onkoloģisko saslimšanas gadījumu izmeklēšanai.

Laboratorijas vecākā laborante Rita Zagorska uzsvēra, ka, lai analīžu rezultāti būtu precīzi un derīgi, pacientiem pirms analīžu nodošanas jāsagatavojas un jānoskaidro, kādi nosacījumi jāievēro, nododot konkrēto izmeklējamo materiālu. Piemēram, svarīgi noskaidrot vai analīzes jānodod tukšā dūšā, vai jāievēro konkrēts analīžu nodošanas laiks, lai izmeklējamais materiāls saglabātu tās īpašības, kas pārbaudē ir svarīgas.

Informācijas dienas noslēgumā SIA "Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas" vadība sniedza atbildes uz apmeklētāju interesējošiem jautājumiem un aicināja ievērot ārstu norādījumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)