Banner 980x90

Sociālās aprūpes centra pakalpojumus Ventspils novada Usmā turpmāk nodrošinās "Latvijas Sarkanais Krusts"

Ventspils, 11.sept., LETA. Sociālās aprūpes centra pakalpojumu sniegšanu Ventspils novada Usmā no biedrības "Cilvēks cilvēka labā" pārņems sabiedriskā labuma organizācija "Latvijas Sarkanais Krusts", aģentūru LETA informēja Ventspils novada domē.

"Latvijas Sarkanais Krusts" sniegs ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus īpašumā "Krustceles". Centra aprūpē ir 30 klienti, kuri, mainoties telpu nomniekiem, paliks aprūpes iestādē.

Ventspils novada domes deputāti pieņēmuši lēmumu īpašumu "Krustceles" nodot bezatlīdzības lietošanā biedrībai "Latvijas Sarkanais Krusts", jo iepriekšējie telpu nomnieki vairākus gadus novēloti norēķinājušies ar pašvaldību par saņemtajiem pakalpojumiem un pašvaldības ieskatā bija pazeminājusies sociālo pakalpojumu kvalitāte.

"Mēs vēlējamies ne tikai uzlabot centrā pieejamo pakalpojumu kvalitāti, bet arī nodrošināt darbavietas mūsu novada iedzīvotājiem, tādēļ meklējām nomnieku, kas varētu turpināt sniegt sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus," skaidroja Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks (ZZS). "Latvijas Sarkanais Krusts" sevi ir veiksmīgi pierādījis bijušajā Landzes pansionātā Piltenes pagastā. Cerams, viņiem veiksies arī Usmā."

Īpašumā "Krustceles" celtās ēkas ekspluatācijā nodotas 1989.gadā. Kā skaidroja pašvaldībā, telpās nepieciešami uzlabojumi, pielāgojot tās sociālās aprūpes iestādēm izvirzītajām prasībām.

Ventspils novada pašvaldības Sociālais dienests noslēdzis pakalpojumu līgumus par 15 personu uzturēšanos centrā, tikpat klientu iestādē ievietoti no citām pašvaldībām vai par viņiem maksā privātpersonas. Sakārtojot telpas, klientu skaitu centrā varētu palielināt līdz 45, prognozēja Ventspils novada domes priekšsēdētājs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)