Banner 980x90

Šodien jaunajā Ventspils Piedzīvojumu parka orientēšanās poligonā notiks sacensības

Ventspils Piedzīvojumu parkā, atklājot jaunizveidoto orientēšanās poligonu, šodien, 9.jūlijā, plkst.18.00 notiks orientēšanās sacensības. Tajās tiek aicināts piedalīties ikviens interesents – gan iesācēji, gan jau pieredzējuši sportisti, jo dalībnieki tiks iedalīti un vērtēti 12 grupās. 
Trīs labākie katras grupas uzvarētāji balvās saņems diplomus un dāvanas no Ventspils Piedzīvojumu parka. Lai startētu orientēšanās sacensībās, nepieciešams mežam un skriešanai piemērots apģērbs un apavi.

Ventspils Piedzīvojumu parka orientēšanās poligonā izveidotas trīs distances – pārgājiens ar marķējumu, iesācēju distance un distance lietpratējiem. Pārgājiens pa taku ar marķējumiem būs 8,5 km garš un būs piemērots tiem, kam patīk mierīga atpūta dabā.

Tajā nāksies gan orientēties mežā, gan jādodas pāri kāpām līdz pat jūrai un atpakaļ līdz Piedzīvojumu parkam. Iesācēju distance, kas stiepjas 3,8 km garumā veidota tā, lai būtu piemērota orientieristiem – iesācējiem. Šajā trasē kontrolpunkti izvietoti viegli atrodama ikvienam, kam ir kaut nelielas pamatiemaņas orientēšanās sportā.

Trešā – distance lietpratējiem būs piemērota profesionāliem sportistiem, kā arī orientieristiem ar priekšzināšanām. Šajā trasē distances garumu un sarežģītības pakāpi varēs mainīt, dažādojot kontroles punktu secību. Pirms došanās kādā no trim distancēm, klients Piedzīvojumu parka servisa ēkā saņems karti ar norādēm un kompasu, kā arī tiks apmācīts, kā kartē orientēties un neapmaldīties.

Pieteikšanās sacensībām notiks uz vietas sacensību dienā, 9.jūlijā, plkst.18.00 Piedzīvojumu parkā, bet ar nolikumu iespējams iepazīties mājas lapā www.piedzivojumuparks.lv.

Ventspils Piedzīvojumu parks ir aktīvās atpūtas un sporta komplekss, kur pieejamas plašas izklaides un sportošanas iespējas gan individuālajiem apmeklētājiem, gan grupām visu gadu. Parkā katru gadu apmeklētājiem tiek piedāvātas kādas jaunas un interesantas atrakcijas, un arī šis gads nav izņēmums. Piedzīvojumu parks vasarā atvērts katru dienu no plkst.12.00 līdz 21.00 (ieeja virvju trasē "Kaķa taka līdz 19.00).

Uz tikšanos Ventspils Piedzīvojumu parkā! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)