Banner 980x90

Šomēnes Ventspilī ienāks vairāki kruīza kuģi

Rīga, 14.aug., LETA. Šomēnes Ventspils ostā ienāks vairāki kruīza kuģi, aģentūru LETA informēja SIA "Noord Natie Ventspils Terminals" (NNVT) Komercnodaļas vadītājs Artis Šenkevics.

Uzņēmumā, kas sācis kruīza kuģu piesaisti Ventspilij, uzsvēra, ka kruīza bizness Ventspilī līdz šim bijis neaktīvs. "Dažu kruīzu organizatoru kuģi nesenā pagātnē gan apstājušies vietā netālu no Ventspils mola, taču, ņemot vērā, ka tā nav pilnīgi piemērota šāda veida kuģu pietauvošanai un pasažieru apkalpošanai, NNVT pirms pāris gadiem sāka jaunu iniciatīvu kruīza kuģu piesaistē," klāstīja Šenkevics.

Tāpēc terminālis kopā ar sadarbības partneriem veicis pārrunas un iedrošinājis pasaulē labi atpazīstamu kruīzu kuģu operatorus savās kartēs iezīmēt arī Ventspils ostu, izmantot prāmju termināļa izcilo ģeogrāfisko novietojumu, NNVT infrastruktūras priekšrocības šāda veida kuģu apkalpošanas nodrošināšanai, kā arī kompānijas līdzšinējo pieredzi pasažieru apkalpošanas jomā.

"Līnijas savus maršrutus un apmeklējamās ostas plāno vismaz divus trīs gadus uz priekšu. Ieguldītā darba rezultātā laineru kapteiņi nu jau ir izvēlējušies tieši mūsu terminālu, kam ir būtiskas iemaņas pasažieru apkalpošanā. Papildus arī piestātņu parametri, infrastruktūra ir piemērota kuģiem ar līdz pat 240 metru garumu un ar 14,2 metru iegrimi. Ārzemju tūristi apmeklēs pilsētas apskates objektus, dosies ārpus tās skatīt jūras stāvkrastus un Eiropas platāko ūdenskritumu Kuldīgā. Savā kalendārā esam iezīmējuši astoņu šāda veida kuģu ienākšanu Ventspilī," informēja Šenkevics.

Pirmais Ventspils ostā ienāks vācu populārākās kruīzu kompānijas "Phoenix Reisen" kuģis "Amadea". Tā peldējums pa Ventas kanālu būs vērojams 18.augustā īsi pirms pusdienlaika, savu trapu uz termināla laukuma nolaižot plkst.12. Savukārt 20.augustā ap plkst.8 ostā plāno ienākt "Noble Caledonia" kuģis "Serenissma". Bet 24.augustā pirms plkst.9 NNVT piestātnē ienāks piecu zvaigžņu viesnīca uz ūdens - "Seabourn Ovation". Kuģis ir pavisam jauns, sācis kuģot tikai maijā un uz Ventspili tas atvedīs 600 pasažierus no Lielbritānijas.

NNVT uzsver, ka kruīzu biznesa kā jaunā produkta attīstīšana veicinās tūrisma attīstību pilsētā un reģionā, sekmēs pienesumu ekonomiskās attīstības jomā un papaaugstinās NNVT termināla un pilsētas atpazīstamību plašākā mērogā.

"Firmas.lv" dati liecina, ka 2016.gadā kruīzu kuģu piesaistes uzņēmums strādājis ar 3 982 054 eiro apgrozījumu un 91 289 eiro peļņu. Pērnā gada pārskats vēl nav iesniegts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)