Banner 980x90

Šovakar Ventspilī koncertē grupa "Auļi"

Šodien plkst.19.00 Ventspils Teātra namā "Jūras vārti" notiks dūdu un bungu mūzikas grupas "Auļi" koncerts, informēja Edžus Arums, grupas "Auļi" pārstāvis.

Koncertos "Auļi" piedāvās savu īpašo skanējumu, kas apvieno latviešu folkloras arhaisko, pamatīgo spēku ar mūsdienu rokam un pasaules mūzikai raksturīgo skatuves enerģiju un dinamiku.

Sekojot jaunā albuma "Etnotransa" stāstam/vīzijai, klausītājiem būs aizraujoša iespēja doties iniciācijas ceļojumā pazemē, zemapziņā, kur notiek tikšanās ar mītiskām būtnēm, kaislību izdzīvošana un spēkošanās, un galu galā atgriešanās šajā pasaulē jau ar citām zināšanām un spēku, stāsta Edžus Arums. "Etnotransa" stāsts ir tapis sadarbībā ar rakstnieci Laimu Muktupāvelu.

Albums jau atzinīgi novērtēts kritiķu vidū un godalgots ar Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu un Folkloras godu balvu. Paši Auļi jauno albuma ideju raksturo tā: "Etno - zināt, just, atcerēties no kurienes nākam. Transs - cita pasaule tepat. Vīzija, redzējums, ceļojums."

"Etnotransa" koncertos skanēs arī skaņdarbi un dziesmas no iepriekšējiem "Auļu" albumiem "Sendzirdēju" un "Auļos…"

Bungu un dūdu grupas "Auļi" tūre ir eksperiments ne tikai pašiem, bet arī šādas mūzikas pārstāvjiem, kuri reti uzstājas pašu veidotās tūrēs Latvijā. Mēs ceram, ka koncerti apmeklētājiem sniegs jaunu un pozitīvu pieredzi, kas ļaus etno mūzikai kļūt populārākai plašākā sabiedrībā, ne tikai šaurās interesentu grupās, saka "Auļu" pārstāvis Edžus Arums.

Dūdu un bungu mūzikas grupa "Auļi" dibināta 2003. gadā. Mūziķi ir ieguvuši atpazīstamību un popularitāti Latvijā un ārzemēs, pateicoties īpašajam instrumentu salikumam, skanējumam un spējai aizraut publiku koncertos. "Auļi" fenomens ir ļāvis pārkāpt žanra robežas un uzrunāt plašu klausītāju loku, ne tikai tradicionālās mūzikas cienītājus. Grupa ir sadarbojusies ar pazīstamajiem komponistiem Juri Kulakovu, Mārtiņu Braunu, Raimondu Tigulu, Zigmaru Liepiņu u.c., uzstājusies Dziesmu un Deju svētkos, uz teātru skatuvēm un daudzos koncertos un festivālos Latvijā un ārzemēs. "Auļus" ar entuziasmu uzņem dažāda vecuma un tautību publika - gan vecāka gadagājuma cilvēki un bērni, gan jaunieši, kas grupas mūzikā rod apliecinājumu savas identitātes meklējumiem un aizrautību dūdu melodijās un bungu ritmu spēkā.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu Paradīzes kasēs" visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv no 15.aprīļa. Biļešu cenas no Ls 3,00. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)