Banner 980x90

Svinēs Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas svētkus

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Šogad Ventspils Valsts 1.ģimnāzijai aprit 97 gadi.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils Izglītības pārvaldes Sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Rūde, par godu šim notikumam 9.decembrī skolā notiks netradicionālās mācību stundas, klases stundas, veltītas skolai, koncerti "Es sveicu savu skolu", tikšanās ar skolas absolventiem – vēsturnieci Ingrīdu Štrumfu, deputāti Ilzi Buņķi un citiem, kā arī jaunās plāksnes – Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas – atklāšana.

Katra klase skolai sagatavojusi apsveikumu, kas izskanēs koncerta laikā. Apsveikumu iestudējis arī Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas jauktais koris. Īpaši gatavojušies arī pedagogi, kas skolēniem stundas šajā dienā pasniegs netradicionāli, ar dažādiem eksperimentiem un citām netradicionālām mācību metodēm.

Plkst.12.00, skolas orķestra pavadībā, notiks svinīgs pasākums – plāksnes Ventspils Valsts 1.ģimnāzija – atklāšana. Pasākumā piedalīsies arī Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, domes priekšsēdētāja 1.vietnieks infrastruktūras jautājumos Jānis Vītoliņš, Izglītības pārvaldes vadītājs Aldis Slavinskis un citi viesi, skolas pārstāvji un audzēkņi. Pasākumā, visiem kopā muzicējot, otro reizi izskanēs arī skolas himna "Skolai".

Skolas vēsture aizsākusies Latvijas valsts proklamēšanas gadā – 1918.gada 9.decembrī, kad tika nodibināta pirmā latviešu vidusskola neatkarīgajā Latvijas Republikā - astoņgadīgā reālskola.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)