Banner 980x90

Tiesneša Geimana slimības dēļ tiesa neskata tā dēvēto Lemberga krimināllietu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Pirmdien, 8.augustā, Rīgas apgabaltiesa tiesneša Borisa Geimana slimības dēļ neskata tā dēvēto Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") krimināllietu.

Kā aģentūru LETA informēja tiesā, iespējams, lieta tiks skatīta trešdien, 10.augustā.

Kā ziņots, jūnija beigās prokurori pabeidza lasīt apsūdzības grozījumus šajā lietā.

Apsūdzības grozījumi kopumā veido aptuveni 260 lapas. Kā žurnālistiem iepriekš paskaidroja viens no valsts apsūdzības uzturētājiem Juris Juriss, šajos apsūdzības grozījumos un papildinājumos nāk klāt jauni faktiskie apstākļi lietā, proti, tiek konkretizēts, kā veikti attiecīgi noziedzīgi nodarījumi no apsūdzēto puses.

Piemēram, prokurori, lasot apsūdzības papildinājumus, norādīja, ka Lembergs vairākām personām, tostarp Aināram Gulbim un Jūlijam Krūmiņam, bija izprasījis kukuļus, lai novērstu sekas savām likumīgajām interesēm. Tāpat Lembergs apsūdzētajam Ansim Sormulim bija uzdevis izprasīt kukuļus vēl no citām personām.

Līdz ar to Lembergs izveidoja noziedzīgu grupu, kurā ietilpa Lembergs, Ansis Sormulis, Anrijs Lembergs un cita persona, pret kuru notiek atsevišķs process, kā arī legalizēja noziedzīgi iegūtus finanšu līdzekļus un mantu - kapitāldaļas. Valsts apsūdzības uzturētāji grozītajā apsūdzībā runāja par vairākām epizodēm.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa nepieņēma Lemberga pieteikto noraidījumu prokuroram Jurisam. Savukārt pirms tam Rīgas apgabaltiesa iepriekš noraidīja lūgumu atcelt Lembergam piemēroto drošības līdzekli - aizliegumu pildīt Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumus.

Lembergu prokuratūra apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam saistībā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem.

Līdzās Ventspils mēram uz apsūdzēto sola sēdies arī viņa dēls Anrijs un dažādu tranzītuzņēmumu bijusī amatpersona Sormulis. Visi trīs norādījuši, ka nesaprot un neatzīst viņiem celtās apsūdzības.

Lietā aptuveni 200 sējumos apvienoti divi kriminālprocesi, kurus prokuratūra tiesai nodeva 2008.gada otrajā pusē.

Rīgas apgabaltiesa šo lietu paplašinātā sastāvā no jauna sāka skatīt 2009.gada 20.augustā. Lietas sarežģītības dēļ tagad to izskata tiesneši Boriss Geimans, Irīna Jansone un Ligita Kuzmane, bet par rezerves tiesnesi noteikta Ārija Ždanova.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)