Banner 980x90

Tiesneša slimības dēļ nav izskatīta Ventspils brīvostas prasība pret "Kālija parku" par līgumu laušanu

Rīga, 13.nov., LETA. Kurzemes rajona tiesa Ventspilī tiesneša slimības dēļ nav varējusi izskatīt Ventspils brīvostas pārvaldes prasību lauzt ar AS "Kālija parks" noslēgtos zemes un piestātņu nomas līgumus, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

Iepriekš lietu bija paredzēts skatīt šī gada maijā, bet lietas izskatīšana tika atlikta uz novembri. Taču, kā skaidroja tiesas priekšsēdētāja palīdze Dace Grauziņa, arī tagad lieta nav izskatīta, jo sēde noņemta no izskatīšanas saistībā ar tiesneša darbnespēju. Tiesnesis nākamo tiesas sēdi nozīmēs tad, kad atgriezīsies darbā.

Lieta tiks izskatīta slēgtā tiesas sēdē, jo šādu lūgumu izteicis "Kālija parks", pamatojot to ar komercnoslēpuma sargāšanu.

Ventspils brīvostas pārvalde tiesā prasa atzīt teritorijas un piestātņu nomas līguma pārkāpumus un lauzt nomas līgumu ar "Kālija parku", kā arī arī atzīt termināļa būvju, kas atrodas uz brīvostas zemes, īpašuma tiesības par labu brīvostai.

Kā iepriekš norādīja brīvostā, "Kālija parka" terminālī vairāku pēdējo gadu laikā un arī pērn dramatiski krities kravu apgrozījums. 2017.gadā tur pārkrauti 206 000 tonnu kravu, bet kopējā termināļa jauda ir 7,5 miljoni tonnu.

Ventspils brīvostas pārvalde uzskata, ka "Kālija parks" nepilda līgumsaistības, proti, neefektīvi izmantoto tam iznomātos aktīvus - teritoriju un dziļūdens piestātnes.

Uzņēmums "Kālija parks" noraida pārmetumus par noslēgto nomas līgumu pārkāpumiem un Ventspils brīvostas pārvaldes tiesā celto prasību savā paskaidrojumā tiesai sauc par nepamatotu un juridiski absurdu, aģentūru LETA iepriekš informēja AS "Kālija parks" padomes loceklis Aivars Gobiņš.

"Kālija parks" uzskata, ka nav pārkāpis ar brīvostas pārvaldi noslēgtos zemes un piestātņu nomas līgumus, nekad nav solījis Ventspils brīvostas pārvaldei pārkraut noteiktu kravas apjomu un nav uzņēmies nekādas papildus saistības jebkādu Ventspils brīvostas pārvaldes papildus ienākumu nodrošināšanai," teikts uzņēmuma paskaidrojumos tiesai.

Savukārt skaidro Ventspils brīvostas apgalvo, ka pārvaldes un "Kālija parka" noslēgtajā nomas līgumā ir atrunāta iespēja to lauzt ilgstoši neapmierinošas situācijas gadījumā, ja piestātne vai teritorija netiek izmantota vai tiek izmantota neapmierinoši ilgāk nekā divus gadus pēc kārtas, ņemot vērā līdzīgu teritoriju vai piestātņu izmantošanu šajā laikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)