Banner 980x90

Tirgotāji: Pašapkalpošanās kases pircēju vidū kļūst arvien populārākas

Pašapkalpošanās kases kļūst arvien populārākas pircēju vidū, liecina SIA "Maxima Latvija" un SIA "Rimi Latvia" novērojumi.

"Maxima Latvija" pārstāvis Jānis Beseris norāda, ka patlaban tajos veikalos, kur pieejamas pašapkalpošanās kases, tās izmanto aptuveni 22% šo veikalu klientu. Savukārt darbinieki pozitīvi vērtē šādu pašapkalpošanās kasu ieviešanu, jo tādējādi tiek samazināta gan darbinieku slodze, gan arī rindas pie kasēm.

"Rimi Latvia" pārstāve Inga Bite atzīmē, ka patlaban pašapkalpošanās kases aparātu ieviešanas pilotprojekta rezultāti vēl tiek izvērtēti, taču sākotnējie novērojumi liecina, ka pašapkalpošanās kases tiek aktīvi pielietotas un pircēji novērtē iespēju iepirkties vienkāršāk un ērtāk.

Pašapkalpošanās kases ir pieejamas sešos "Maxima Latvija" pārvaldītajos veikalos Rīgā - Augusta Deglava ielā 67, Kārļa Ulmaņa gatvē 88a, Vienības gatvē 113, Slokas ielā 115, Saharova ielā 20a un Mūkusalas ielā 73.

"Arī šogad, tāpat kā pērn, plānojam vēl vairākos veikalos ieviest pašapkalpošanās kases gan galvaspilsētā, gan vairākās citās pilsētās," informē "Maxima" pārstāvis Beseris.

Savukārt "Rimi Latvia" pirms tālākās projekta paplašināšanas pašapkalpošanās kases testē divos "Rimi" veikalos Rīgā - Krišjāņa Valdemāra ielā 112 un tirdzniecības centrā "Origo" izvietotajā "Rimi" veikalā.

Jau vēstīts, ka "Rimi Latvia" pašapkalpošanās kases atsevišķos veikalos sāka ieviest pagājušā gada nogalē, bet "Maxima Latvija" pirmās pašapkalpošanās kases ieviesa 2009.gadā.

Kā ziņots, "Maxima Latvija" apgrozījums pērn pieaudzis par 2,3%, sasniedzot 676,1 miljonu eiro bez PVN, aģentūru LETA informēja kompānijas "Maxima Grupe" ģenerāldirektore Neringa Janavičūte.

Bet 2014.gadā "Maxima Latvija" apgrozījums sasniedza 674,35 miljonus eiro, pieaugot par 0,13% salīdzinājumā ar 2013.gadu, bet peļņa - 13,9 miljonus eiro, kas ir par 21% mazāk nekā 2013.gadā.

Patlaban "Maxima" veikalu tīklu veido 148 trīs formātu - 122 "Maxima X", 23 "Maxima XX" un trīs "Maxima XXX" - veikali, kas atrodas 45 apdzīvotās vietās Latvijā.

SIA "Maxima Latvija" dibināta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V", liecina "Firmas.lv" informācija.

Savukārt "Rimi Latvia" 2014.gadā gandrīz dubultoja peļņu, sasniedzot 23,64 miljonus eiro, bet apgrozījums pieaudzis līdz 740,96 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Rimi Latvia" peļņa 2013.gadā bija 12,18 miljoni eiro, bet apgrozījums - 672,33 miljoni eiro.

Patlaban "Rimi Latvia" tīklā ir 117 trīs formātu veikali: 30 "Rimi" hipermārketi, 42 "Rimi" lielveikali un 45 zemo cenu veikali "Supernetto". "Rimi" un "Supernetto" veikali darbojas 27 Latvijas pilsētās.

"Rimi Latvia" darbību sāka 1996.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 14 719 466 eiro. "Rimi Latvia" ir Zviedrijas mazumtirgotāja "ICA AB" meitasuzņēmums Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)