Banner 980x90

"Ūdeka" aicina laikus rūpēties par cauruļu sagatavošanu ziemai

Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, Pašvaldības SIA "Ūdeka" aicina namu īpašniekus un apsaimniekotājus jau laikus pievērst uzmanību un apsekot savu namu ūdensvada tīklus, lai sagatavotu cauruļvadus ziemas sezonai un nodrošinātos pret to iespējamo aizsalšanu, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Pašvaldības SIA "Ūdeka" speciāliste Egita Pētersone.

Kā liecina pieredze un statistika, visbiežāk aizsalumi veidojas ēku iekštelpās – pagrabos, bēniņos, kāpņu telpās, tādēļ namu īpašnieki un apsaimniekotāji tiek aicināti apsekot tieši šīs telpas, lai pārbaudītu, vai tajās neveidojas caurvējš no vaļā atstātām durvīm, logiem vai komunikāciju lūkām un vai šajās telpās ir pietiekoša temperatūra. Ja ūdens caurules nav siltinātas, tad, gaisa temperatūrai noslīdot zem mīnus 10 - 15 grādiem, tās var aizsalt ne tikai zemē, bet arī nepadzīvotās un neapkurinātās iekštelpās. Pašvaldības SIA "Ūdeka" iesaka veikt regulāras pārbaudes arī tad, ja caurules ir siltinātas un caurvējš minētajās telpās nav novērots.

Savukārt iedzīvotājiem, kuri plāno vai veic jaunu cauruļvadu izbūvi vai esošo rekonstrukciju, pašvaldības SIA "Ūdeka" atgādina, ka ūdensvada un kanalizācijas caurules mājas teritorijā jāiebūvē, ievērojot tehniskos noteikumus, ierokot tās atbilstošā dziļumā. Bet, ja tas nav iespējams, caurules obligāti jāsiltina, jo liela sala laikā zeme un arī tajā esošās caurules var sasalt pat vairāk kā 1 m dziļumā.

Pašvaldības SIA "Ūdeka" brīdina, ka, ja tomēr caurules aizsalušas, to atkausēšanai nedrīkst izmantot atklātu liesmu. Sasalušo vietu atkarībā no caurules materiāla var mēģināt atkausēt ar karstu ūdeni, smiltīm, fēnu vai sildītāju ar izolētu gaisa plūsmu, vai lūgt pašvaldības SIA "Ūdeka" palīdzību zvanot uz dispečerdienestu pa tālruni 636 61115 vai rakstot uz dispeceri.udeka@ventspils.gov.lv .

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)