Banner 980x90

"Ūdekai" izsniedz jaunu licenci

Pašvaldības SIA "Ūdeka" izsniegta jauna licence ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanai, pilsētas informācijas portālam Ventspils24.lv pavēstīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) sabiedrisko attiecību pārstāve Daiga Reihmane.

Viņa skaidroja, ka "Ūdekas" īdzšinējai ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas licencei tuvojas termiņa beigas, un uzņēmums iesniedzis visus normatīvajos aktos noteiktos dokumentus, lai saņemtu jaunu licenci. Regulators nolēma izsniegt pašvaldības "Ūdekai" jaunu licenci:
* ūdens ieguvei, uzkrāšanai un sagatavošanai lietošanai līdz padevei ūdensvada tīklā;
* ūdens piegādei no padeves vietas ūdensvada tīklā līdz pakalpojuma lietotājam;
* notekūdeņu savākšanai un novadīšanai līdz notekūdeņu attīrīšanas iekārtām;
* notekūdeņu attīrīšanai un novadīšanai virszemes ūdensobjektos.

Licences termiņš noteikts no 2012.gada 9.decembra līdz 2017.gada 8.decembrim, un darbības zona – Ventspilī.

Pašvaldības SIA "Ūdeka" ir Ventspils pašvaldības kapitālsabiedrība, kas nodrošina ventspilniekus un pilsētas uzņēmumus ar centralizētiem ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem.

Uzņēmuma pirmsākumi meklējami 1968.gadā, kad Latvijas PSRS Komunālās saimniecības ministrija izdeva pavēli par ūdensvada un kanalizācijas saimniecības izveidi Ventspilī. Tā tika izveidota, atdalot ūdensvada iecirkni no Komunālo uzņēmumu un labierīcību kombināta. Lēmumu par pašvaldības uzņēmuma dibināšanu, kas nodarbotos ar ūdenssaimniecības sistēmas pārvaldīšanu, Ventspils pilsētas tautas deputātu padome pieņēma 1991.gadā. Tad arī uzņēmums ieguva savu nosaukumu "Ūdeka", kas ir saīsinājums no vārdiem "ŪDEns" un "KAnalizācija".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)