Banner 980x90

Ugālē pirmo reizi notiks Piebaznīcas ielu svētki

Publicitātes foto
Publicitātes foto
17.jūlijā ar dievkalpojumu Ugāles evaņģēliski luteriskajā baznīcā plkst.10.00 sāksies Piebaznīcas ielas svētki. Pēc tam dievnamā notiks koncerts, muzicēs Lauma Akmene (ērģeles) un Raimonds Melderis (vijole). Plkst.13.30 no baznīcas laukuma sāksies gājiens, bet pēc stundas paredzēta svētku atklāšana un koncerts.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils novada pašvaldības informatīvā izdevuma "Ventspils Novadnieks" redaktore Marlena Zvaigzne, muzikālajiem priekšnesumiem izskanot, baznīcas laukumā būs apskatāma Ugāles Mākslas studijas sešu dalībnieku gleznu izstāde, bibliotēkas darbinieces būs sagatavojušas stendus "Vēsturiskie mirkļi fotogrāfijās", darbosies radošā darbnīca, notiks orientēšanās, maršrutā iekļaujot Aptiekas muzeju, Rubeņa bataljona muzeju un Meža muzeju, kā arī baznīcu. Svētku dalībnieki veidos kopīgu gleznu, bet Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi rādīs Jaņa Rozentāla gleznas inscenējumu. Folkloras kopas "Urdava" dalībnieces aicinās iesaistīties rotaļas un dziedāt, būs tirdziņš, kurā tirgosies ne tikai pieaugušie ugālnieki, piedāvājot kūpinātu gaļu, vīnu, apdrukātus dizaina priekšmetus utt., bet arī bērni, kas pārdos pašgatavotus saldumus. Klātesošie varēs mieloties pie lielā zupas katla, kopā ar viņiem būs arī barons fon Bērs ar freileni, kuri vadīs gājienu un svētku norisi.

Projektu Ventspils novada pašvaldībā finansējuma saņemšanai iesniedza Ugāles attīstības biedrība, bet viena no pasākuma idejas autorēm ir Irēna Lakše, kura dzīvo privātā mājā pie baznīcas: "Es jau ilgi domāju par šādiem svētkiem savā mazajā ielā, bet tad izrādījās, ka tāda iecere interesē arī citus cilvēkus, un nu mums ir komanda, kas iesaistās svētku rīkošanā. Es teikšu, ka šāda ideja radās arī tāpēc, ka Ventspilī notika Karlīnes ielas svētki. Tie iedvesmoja arī Ugālē sarīkot līdzīgu pasākumu, kura laikā ielām ap evaņģēliski luterisko baznīcu esam iecerējuši dot nosaukumus."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)