Banner 980x90

Uz vienu dienu apskatei atvērs topošo Ventspils Mūzikas vidusskolu un koncertzāli

Rīga, 11.sept., LETA. Eiropas kultūras mantojuma dienu laikā 14.septembrī apskatei atvērs topošo Ventspils Mūzikas vidusskolu un koncertzāli, aģentūru LETA informēja Ventspils domes Pilsētas mārketinga nodaļā.

Jaunā mūzikas vidusskolas un koncertzāles ēka būs atvērta apmeklētājiem plkst.16.30, piedāvājot iespēju novērtēt līdz šim paveikto būvniecībā un vēl topošajā koncertzālē baudīt Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņu koncertu.

Pilsētas galvenās arhitektes Daigas Dzedones un Ventspils Mūzikas vidusskolas direktora Andra Grigaļa vadībā interesentiem būs iespēja doties ekskursijā pa jaunceltnes pirmo stāvu.

Ventspils Mūzikas vidusskolas ēka būs lielākā mūzikas skola ārpus Rīgas. Uz jaunajām telpām pārcelsies 500 skolas audzēkņi un vairāk nekā 100 darbinieki. Jaunās ēkas kopējā platība būs 6880 kvadrātmetri, no tiem 75% paredzēti skolas vajadzībām, bet 25% - koncertzāles funkciju īstenošanai.

Koncertzālē būs 600 skatītāju vietas, un tās telpās tiks izvietots īpašs instruments - akustiskās stabuļu ērģeles. Līdzās Bonnas ērģeļu būvniecības darbnīcas "Johannes Klais Orgelbau" un Jāņa Kalniņa Ugāles darbnīcas būvētajām akustiskajām stabuļu ērģelēm ēkas Lielajā zālē tiks integrēts vēl viens unikāls mūzikas instruments - koncerta klavieres, ko būvēs latviešu izcelsmes klavierbūves meistars Dāvids Kļaviņš, pasaulē lielāko klavieru "Klavins Modell 450" idejas radītājs un izgatavotājs.

Ēkas būvniecību plānots pabeigt 2019.gada pirmajā pusē, bet Ventspils Mūzikas vidusskola un koncertzāle darbu jaunajā ēkā sāks no nākamā mācību gada.

Eiropas kultūras mantojuma dienas Latvijā noritēs jau 23.reizi. Ik gadu katra Eiropas valsts izvēlas sev aktuālu tēmu kultūras mantojuma jomā un to reprezentējošus objektus, kas tiek atvērti publiskai apskatei. Šogad, kad tiek svinēta valsts simtgade, uzmanība ir pievērsta objektiem, kas simbolizē Latvijas valsts dibināšanu un attīstību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)