Banner 980x90

Užavas pagasta sieviešu vokālajam ansamblim "Saiva" – 15 gadi

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 14.maijā, plkst.19.00 Užavas tautas namā sāksies pagasta sieviešu vokālā ansambļa "Saiva" 15.dzimšanas dienas svinības. Pēc svinīgās daļas – balle.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils novada pašvaldības informatīvā izdevuma "Ventspils Novadnieks" redaktore Marlena Zvaigzne, vokālās dziedāšanas tradīcijas Užavā pazīstamas jau senāk, bet jauns ansamblis izveidots 2001.gada 2.maijā. Laika gaitā dalībnieču sastāvs ir mainījies, bet kopš kolektīva dibināšanas sākuma dzied Ilga Gailiša, Skaidrīte Gailiša un Linda Sāmīte, nedaudz vēlāk pievienojās tautas nama vadītāja Gita Vilgute. Pēdējos gados ansambļa sastāvu papildinājušas jaunākas paaudzes dziedātājas.

Otrās sezonas noslēgumā ansamblim dots nosaukums "Saiva". Tas simbolizē Užavas pagasta saistību ar jūru. 15 gadu laikā, saka ansambļa diriģente Ilze Geste, apgūts bagāts dziesmu klāsts: "Repertuāru veidojam atbilstoši plānotajiem koncertiem un pasākumiem. Ja jūtu, ka kāda no izvēlētajām dziesmām nu nepavisam neiet pie sirds, tā tiek atlikta malā. Dziesmas izvēlamies diezgan demokrātiski. Savas vēlmes izsaka arī dziedātājas, respektēju viņu viedokli. Tomēr dziedātājas ir apzinīgas un, kad vajag, ir gatavas strādāt vairāk un apgūt sarežģītākus nošu rakstus."

Par "Saivas" tradīciju kļuvis Latvijas dzimšanas dienas koncerts, piedalīšanās pagasta lielās egles iedegšanā, pavasara pasākumos senioriem un Jāņu ieskandināšana, arī uzstāšanās novada Vasarsvētku koncertā un Valentīndienas dziesmu koncertā Ventspils Kultūras centrā. Ugāles pagasta sieviešu vokālais ansamblis sadraudzējies ar ansambļiem "Mežaroze", "Pa īstam", "Ziedu laiks", "Rudens roze", folkloras kopu "Maģie suiti", kori "Lība", Ventspils dziedošajiem vīriem, Piltenes sieviešu ansambli "Rūta" un "Ventiņ".

"Tieši draudzības koncerti ir tie," skaidro diriģente Ilze Geste, "kas dod motivāciju nākt uz mēģinājumiem, mācīties jaunas dziesmas. Šajos pasākumos gūstam pozitīvas emocijas, aizmirstam ikdienas rūpes. Atbildot uz jautājumu, kāpēc vispār dziedam, skanēja šādas atbildes: "Kurš tad cits, ja ne mēs? Pagastā notiek pasākumi, un tie jāatbalsta, turklāt mums patīk dziedāt. Dažkārt pēc smagas darba dienas pavisam nav spēks iet uz mēģinājumu, tomēr atnākam, sākam dziedāt un, ieklausoties skaņās un vārdos, nogurums aizmirstas"."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)