Banner 980x90

Valdība lems par Kārļa Krēsliņa apstiprināšanu VeA rektora vietas izpildītāja amatā

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv
Valdība otrdien, 21.jūnijā, lems par Ventspils Augstskolas (VeA) prorektora Kārļa Krēsliņa apstiprināšanu augstskolas rektora vietas izpildītāja amatā, pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem apliecināja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Valdība iepriekš divas reizes bija atlikusi šī jautājuma skatīšanu.

Kučinskis pirmdien skaidroja, ka saskaņā ar Valsts kancelejas atzinumu valdībai nav jālemj par VeA rektores atcelšanu no amata, jo lēmumu par Gitas Rēvaldes atstādināšanu no amata jau pieņēmusi augstskolas Satversmes sapulce.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) lūdza šo jautājumu atlikt uz nedēļu.

Kučinskis 13.jūnijā pēc koalīcijas partiju sanāksmes sacīja, ka VL-TB/LNNK lūdza šo jautājumu uz nedēļu atlikt, izmantojot koalīcijas līgumā noteiktās tiesības. Pēc Kučinska teiktā, tas saistīts ar vēlmi pārbaudīt situācijas "tiesisko pusi", lai gan IZM esot to pārbaudījusi un problēmas nekonstatēja.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars 13.jūnijā skaidroja, ka līdzšinējās rektores Gitas Rēvaldes atcelšana no amata pārsūdzēta tiesā un būtu jāsagaida spriedums. Tāpat VL-TB/LNNK vēlētos saņemt IZM vērtējumu par šo lēmumu.

Iepriekš, ņemot vērā augstskolas Satversmes sapulces pieņemto lēmumu no amata atstādināt izglītības iestādes līdzšinējo rektori Rēvaldi, Kučinskis bija licis steidzīgi lemt par augstskolas rektora vietas izpildītāja iecelšanu.

Kā ziņots, Administratīvā rajona tiesa atteikusi pieņemt Rēvaldes pieteikumu, kurā lūgts atzīt par spēkā neesošu no tā pieņemšanas brīža VeA Satversmes sapulces lēmumu par Rēvaldes atcelšanu no VeA rektores amata, aģentūru LETA informēja Administratīvās rajona tiesas priekšsēdētāja palīdze Madara Šenbrūna.

Par šo tiesneses lēmumu ir iesniegta blakus sūdzība. To izskatīs Augstākās tiesas Administratīvo lietu departaments.

Jau vēstīts, ka pati Rēvalde uzskata, ka viņas atcelšana no amata ir politisks lēmums, "kas neatbilst likuma garam".

Kā Rēvalde norādīja pirmdien sasauktā preses konferencē, pirmās ziņas, ka "kaut kas nav labi augstskolā", parādījās 2015.gada decembrī no Ventspils domes tribīnes, pilsētas mēram Aivaram Lembergam pasakot, ka augstskolai jānomaina rektors.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)