Banner 980x90

Valsts Kultūrkapitāla fonds atbalsta Ventspils bibliotēkas projektus

2013.gada Valsts Kultūrkapitāla fonda 1.projektu konkursā atbalstīti trīs Ventspils bibliotēkas projekti, pilsētas informācijas portāls Ventspils24.lv uzzināja Ventspils bibliotēkā.

Ventspils bibliotēka turpinās projekta "Rakstītājs↔Lasītājs" īstenošanu. Projekta gaitā 2013.gadā iecerētas tikšanās ar populārās grāmatas- dēkainā ceļojuma uz Pekinu autori, Ventspilī dzimušo un augušo Ilonu Balodi, teātra mākslas zinātņu doktori, Ventspils 1.vidusskolas absolventa, dramaturga Gunāra Priedes Rakstu sastādītāju Ievu Struku, dzejniekiem Ingu Gaili un Pēteri Dragunu, citiem latviešu autoriem.

Projekts "Rakstītājs↔Lasītājs" tika aizsākts 2009.gadā un tā gaitā organizētās tikšanās abpusēji bagātina gan autorus, gan lasītājus, veicina interesi par grāmatu un tās radīšanas procesu, literatūru. Lai tikšanās gaitā veidotos dialogs starp rakstnieku un klausītāju, pasākumus vada literatūrzinātniece, Ventspils Starptautiskās rakstnieku un tulkotāju mājas vadītāja Andra Konste. Tikšanās papildina bibliotēkas speciālistu veidotās literatūras izstādes, kurās apkopoti autoru darbi, recenzijas, intervijas. Nereti tieši šīs izstādes rosina apmeklētājus izlasīt vai arī vēlreiz pārlasīt autoru darbus.

Lai izglītotu, papildinātu un bagātinātu cilvēku izpratni par tautas tradīcijām, aicinātu atjaunot saikni ar mūsu senču tēlaino un simbolisko domāšanu, Ventspils bibliotēka iecerējusi īstenot projektu "Spēka pieturzīmes". Projekta gaitā Latvijā pazīstamas personības, viņu vidū folkloras un tradīciju pētniece, biedrības "Kustība par latvisku kultūru izglītībā" vadītāja Solvita Lodiņa, folkloras kopas "Delve" dalībnieki Aina Tobe un Gvido Tobis, etnomuzikoloģe Zane Šmite, folkloriste, grupas "Iļģi" vadītāja Ilga Reizniece, biedrības "Tava skola" pārstāvji, folkloristi Jānis Vītols un Dace Vītola, mūziķi, tradīciju kopēji Dāvis Stalts un Monta Kvjatkovska, dalīsies savās zināšanās, palīdzot klausītājiem sajust to, ka tautas dziesmas dod gan enerģiju, gan spēku, gan padomu, spēj darīt pasauli krāsaināku un interesantāku.

Īstenojot projektu "Sandra Jalaņecka, Aleksandrs Jalaņeckis un Natālija Franceva Pārventas bibliotēkā", ventspilniekiem būs iespēja apmeklēt trīs jau pazīstamu atskaņotājmākslinieku koncertu Pārventas bibliotēkā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)