Banner 980x90

Valsts svētku koncerts teātra namā "Jūras vārti"

Latvijas neatkarības proklamēšanas gadadienai veltītais svētku koncerts izskanēs ar izcilā kora "Kamēr" izpildītu latviešu kora mūzikas programmu. Diriģents Jānis Liepiņš. Koncerta sākums plkst.16.00, pilsētas informācijas portālam pavēstīja SIA "Kurzemes filharmonija" pārstāvis.

Patriotismu visbiežāk uztveram kā politisku jēdzienu, bet nozīmīgāku lomu tas nestu, ja to varētu saukt par dvēseles stāvokli, kas veidojies kā katra cilvēka piederības un atbildības izjūta pret savu valsti, iepazīstot šīs valsts kultūru, vēsturi un tās cilvēkus. Valsts svētki ir brīdis, kad sev un saviem bērniem, draugiem un domubiedriem varam paust šīs attiecības ar mīlestību un justies kā vienota ģimene gan ar tiem, kuri ikdienā ir mums līdzās, gan svešumā izkaisītajiem savu zemi mīlošajiem tautiešiem.

Šī gada svētku pasākums visu klātesošo atmiņā emocionālus mirkļus radīs latviešu kora mūzikas izcilāko paraugu atskaņojumos un kora "Kamēr" jaunākās oriģinālprogrammas kompozīcijās. Koncertā skanēs Marģera Zariņa, Pētera Vaska, Aldoņa Kalniņa, Raimonda Paula, Ērika Ešenvalda, Ulda Stabulnieka, Renāra Kaupera un citu komponistu skaņdarbi.

Valsts svētku koncerts iesāksies ar Latvijas valsts himnu un Ventspils pilsētas domes pārstāvja uzrunu.

Koncerts ir bez maksas. T/n Jūras vārti kasē ikviens, kurš vēlas apmeklēt svētku pasākumu, var saņemt ieejas kartes bez norādītas sēdvietas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)