Banner 980x90

Vannas istabas mēbeles. Kas jāzina, iekārtojot vannas istabu?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Latviešu tautai ir iecienīts ticējums: "Kā rītu iesāksi, tā dienu pavadīsi".  Gandrīz katram no mums diena iesākas vannas istabā. Harmonisks un pārdomāts vannas istabas iekārtojums cilvēkā rada harmoniju un pozitīvu noskaņojumu, jo telpa, kurā atrodamies, ir atspulgs mūsu iekšejām sajūtām. Vannas istaba ir tā vieta, kurā mēs sagatavojamies dienas turpmākajai daļai, tādēļ šai vietai ir jābūt gan prakstiski ērtai, gan harmoniskai.
Mūsdienās vannas istaba neaprobežojas tikai ar vannas, dušas un izlietnes atrašanos tajā. Vannas istaba ir arī vieta, kurā uzglabājam dažādus priekšmetus, tādēļ būtiski vannas istabas elementi ir vannas istabas mēbeles.

Vannas istaba ir īpaša ar to, ka tās gaiss ir mitrs un silts, tādēļ būtisks priekšnoteikums ir pareiza un piemērota vannas istabas mēbeļu izvēle. Mēbelēm, kas atrodas šajā telpā, ir jābūt izgatavotām no apstrādāta materiāla, kas tai ir piemērots. Tieši šī iemesla dēļ ir jāapsver un jāizanalizē vannas istabas mēbeļu kvalitāte un materiāls, kas pielāgojas šādiem apstākļiem.

Ņemot vērā vannas istabas gaisa specifiku, ir jārēķinās, ka vannas istabā nav ieteicams novietot mēbeles, kas sākotnēji ir paredzētas virtuvei vai kādai citai telpai. Visbiežāk šīs mēbeles nebūs izstrādātas no īpaši apstrādāta materiāla, tādēļ laika gaitā šādām mēbelēm varētu būt novērojamas dažādas nepilnības – tās var sākt plaisāt, rūsēt utt. Tas ir iemesls, kādēļ speciālisti iesaka iegādāties tieši tādas mēbeles, kas ir speciāli izgatavotas un paredzētas vannas istabai, piemēram, mēbeles, kas ir izgatavotas no kokskaidu, MDF vai kartona plātnēm.

Vannas istabas mēbeļu izvēle un interjers ir gaumes jautājums, tomēr, ņemot vērā, ka šī telpa ir paredzēta iekšēja līdzsvara un harmonijas rašanai, krāsu un materiālu izvēlē nav ieteicams pārcensties ar košām krāsām un dekorāciju pārpilnības, jo vannas istabas galvenā funkcija ir higiēna un miera stāvokļa klātbūtne. Šādā telpā mēbelēm ir jābūt izvietotām tā, lai ikdienā būtu ērti tajā uzturēties – kārtīgi jāizvērtē, kā ērti un parocīgi novietot higiēnas priekšmetus, lai tie atrastos mūsu redzeslokā, taču tajā pašā laikā neradītu nevīžīgu iespaidu. 

Bieži vien vannas istabas ir platības ziņā nelielas telpas, tādēļ mēbelēm ir jābūt kompaktām. Mūsdienās tiek piedāvāti dažādi risinājumi maza izmēra vannas istabām, piemēram, izlietnes ar konsolēm, koka vai metāla kājām, starp kurām var novietot plauktus, kuros uzglabā dvieļus.Lai telpu padarītu vizuāli plašāku, piemērots risinājums ir izvēlēties mēbeles, kuru apdarē ir izmantots stikls. Tādā veidā spoguļa virsma, kas vienlaicīgi pilda arī spoguļa funkcijas, paplašina telpu, kā arī padara to gaišāku, tādējādi nav nepieciešamība pēc liela izmēra spoguļa ievietošanas vannas istabā. Tajā pašā laikā jāatceras, ka stikls ir plīstošs, tādēļ, uzturoties šādā vannas istabā, ir jāizvairās no asām un straujām kustībām, kas var radīt stikla saplīšanu.

Viens no svarīgākajiem vannas istabas elementiem ir spogulis. Ļoti iecienīti ir spoguļi ar apgaismoju. Spogulī iebūvētās gaismas uzlabo telpas apgaismoju, kā arī rada romantisku gaisotni. Taču ir jāatceras, ka pārāk mazā spogulī mēs neredzēsim visu, ko vēlamies ieraudzīt, tajā pašā laikā, ja spogulis būs par lielu, tas būs pārāk uzkrītošs, tādēl ir jāvērtē, cik daudz vēlamies spoguļa atspulgā redzēt.

Ja ir vēlme vannas istabā panākt romantisku noskaņu un mājīgumu, tad piemērots risinājums ir apaļš spogulis. Lai spoguli padarītu par vannas istabas aksesuāru, to var ietērpt rāmī, kas ir izgatavots no jebkura jums tīkamāka materiāla. Tomēr, ja ir vēlme telpu padarīt vizuāli plašāku un pieturēties pie minimālisma, tad piemērotāks būs spogulis bez rāmja. 

Kopumā vannas istabas iekārtošanas mērķis ir vienlaicīgi panākt funkcionalitāti, praktiskumu un eleganci. Tas nav vienkāršs uzdevums, tādēļ, lai nekļūdītos vannas istabas mēbeļu izvēlē, vienmēr ir iespējams konsultēties ar speciālistu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)