Banner 980x90

VARAM decembrī veiks Valsts vides dienesta auditu

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA

Lai izvērtētu Valsts vides dienesta (VVD) ierosinātos priekšlikumus darbības uzlabošanai, tiks veikts dienesta audits, aģentūrai LETA pavēstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Kļaveniece.

VARAM decembrī plāno veikt VVD auditu, kura laikā izvērtēs VVD ierosinātos priekšlikumus, apkopojot datus par faktisko situāciju vides un dabas aizsardzības kontroli īstenojošajās iestādēs.

Pēc tam tiks sniegts atzinums par ierosināto uzlabojumu nepieciešamību un lietderīgumu.

LETA jau ziņoja, ka VVD ierosinājis samazināt reģionālo pārvalžu skaitu, kā arī novērst funkciju pārklāšanos ar citām valsts iestādēm.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka VVD darbības uzlabošana paredzēta divās daļās. Pirmā daļa ir saistīta ar funkciju dublēšanās novēršanu. Runa ir par tām funkcijām, kas pārklājas ar Dabas aizsardzības pārvaldi un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centru (LVĢMC). Piemēram, ar Dabas aizsardzības pārvaldi pārklājas vides inspektoru pienākumi, savukārt ar LVĢMC pārklājas jautājumi, kas saistīti ar zemes dzīļu izmantošanu.

Plānots, ka starp iesaistītajām pusēm, kā arī, iespējams, pieaicinot partnerus ārpus VARAM saimniecības, tiks rasti risinājumi, lai funkcijas nepārklātos. Iespējams, kādai no iestādēm konkrētas funkcijas tiks nodalītas, kādai atstātas, bet ar mērķi, lai divas iestādes neveiktu vienu un to pašu darbu. Tas nozīmēs arī izmaiņas normatīvajos aktos, skaidroja ministrs.

Kā otrs pārmaiņu bloks ir VVD iekšējo resursu ekonomija. Viens no soļiem varētu būt VVD reģionālo pārvalžu skaita mazināšana. Taču arī šajā jautājumā pagaidām nav konkrēti zināms, kuras pārvaldes tas skars. Tāpat jautājums ir par VVD nepieciešamajām darba telpām - to skaitu var samazināt, jo tik liels skaits nav nepieciešams, klāstīja Gerhards.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)