Banner 980x90

VeA rektore piedalās Valsts prezidenta oficiālajā vizītē Tadžikistānā

No 9. līdz 13.jūnija Ventspils Augstskolas rektore Gita Rēvalde piedalās V.E. Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa oficiālajā vizītē Tadžikistānā un Mongolijā. Vizītes laikā rektorei paredzētas tikšanās un pārrunas ar vairākām universitātēm - Tadžikistānā ar Tadžikistānas Nacionālās Universitātes pārstāvjiem un Tadžikistānas Tehniskās Universitātes nosauktas M.Osima vārdā pārstāvjiem, kā arī Mongolijā ar Mongolijas Zinātnes un tehnoloģiju universitātes pārstāvjiem, lai diskutētu par sadarbības iespējām nākotnē, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils Augstskolas speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Inta Libkovska.

Mongolijā vizītes laikā paredzēta arī diskusija - "Perspektīvas sadarbībai izglītības jomā starp Latviju un Mongoliju", kurā piedalīsies Latvijas valsts prezidents Andris Bērziņš, Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete, kā arī Mongolijas izglītības un zinātnes ministrs J.Otgonbajars, kā arī citi izglītības un zinātnes pārstāvji. Diskusijas laikā Ventspils Augstskolas rektore prezentēs augstskolu, studiju un zinātnes iespējas un informēs par studiju iespējām ārvalstu studentiem.

Valsts prezidents savā oficiālā paziņojumā presei vēsta, ka vizīte Tadžikistānā notiek zīmīgā laikā, kad aprit 20 gadi, kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas starp Latviju un Tadžikistānu. Prezidents ziņoja, ka Latvija ir gatava sadarboties izglītības jautājumos, piedāvājot Tadžikistānai izmantot Latvijas sasniegumus šajā jomā.

Ventspils Augstskola aktīvi strādā pie tā, lai augstskolu atpazītu ne tikai Latvijā un tā būtu starp labākajām valstī, bet, lai to novērtētu arī ārvalstu studenti un mācībspēki. Šāda vizīte dod lielisku iespēju prezentēt iespējas un moderno aprīkojumu, kādu piedāvā Ventspils Augstskola un veidot jaunas sadarbības iespējas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)