Banner 980x90

VeA veidos kopīgu studiju programmu ar universitāti Austrijā

Trešdien, 9.aprīlī plkst.14.30 viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvija" konferenču zālē Rīgā tika parakstīts sadarbības līgums starp Ventspils Augstskolu un Kremsas Pielietojamo zinātņu universitāti (FH Krems University of Applied Sciences) Austrijā, noslēdzot vienošanos par kopīgas studiju programmas izveidi, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils Augstskolas Speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Inta Libkovska.

Šāda līguma parakstīšana ir nozīmīgs notikums Latvijas izglītībā, jo līgums paredz maģistra studiju programmas "International Business and Export Management" ("Starptautiskā uzņēmējdarbība un eksporta menedžments") realizāciju. Tā būs ekskluzīva studiju programma, kurai analogas nav visā Baltijā.

Programma studentiem palīdzēs attīstīt stratēģisko skatījumu un līderības īpašības, kuras vadītājiem un uzņēmējiem ir īpaši nepieciešamas nepārtraukti pieaugošajā konkurences vidē. Tiks realizēta kopīga kvalitātes vadības sistēma, kas garantēs Austrijas standartiem atbilstošu izglītības līmeni. Programmas ilgums ir divi gadi un tā ietver 80 kredītpunktus jeb 120 ECTS.

Līgums paredz sadarboties arī pētniecības jomā, kā, piemēram, inovatīvu projektu izstrādē, publicistikā, zinātniskajās konferencēs. "International Business and Export Management" programma ir visaugstāk novērtētā programma Austrijā - "FH-Studien Wirtschaft" aranžējumā tā ieņem 1.vietu, līdz ar to tā ir prestiža un pieprasīta visā Eiropā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)