Banner 980x90

Vēl uz nedēļu atliek jautājumu par Ventspils Augstskolas rektora vietas izpildītāju

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv
Valdība arī šonedēļ neskatīs jautājumu par Ventspils Augstskolas rektora vietas izpildītāju, jo nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) lūgusi šo jautājumu atlikt uz nedēļu.

Arī pagājušajā nedēļā koalīcija bija vienojusies šo jautājumu atlikt.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien pēc koalīcijas partiju sanāksmes sacīja, ka VL-TB/LNNK lūdza šo jautājumu uz nedēļu atlikt, izmantojot koalīcijas līgumā noteiktās tiesības. Pēc Kučinska teiktā, tas saistīts ar vēlmi pārbaudīt situācijas "tiesisko pusi", lai gan Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) esot to pārbaudījusi un problēmas nekonstatēja.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars skaidroja, ka līdzšinējās rektores Gitas Rēvaldes atcelšana no amata pārsūdzēta tiesā un būtu jāsagaida spriedums. Tāpat VL-TB/LNNK vēlētos saņemt IZM vērtējumu par šo lēmumu.

Iepriekš, ņemot vērā augstskolas Satversmes sapulces pieņemto lēmumu no amata atstādināt izglītības iestādes līdzšinējo rektori Rēvaldi, Kučinskis bija licis steidzīgi lemt par augstskolas rektora vietas izpildītāja iecelšanu.

Kā liecina Kučinska izdotā rezolūcija, tiesību akta projekts par minēto jautājumu Valsts kancelejā IZM bija jāiesniedz līdz 3.jūnija pēcpusdienai, tādējādi jautājumu sākotnēji bija plānots izskatīt jau 7.jūnija Ministru kabineta sēdē.

Rēvalde vērsusies Administratīvajā rajona tiesā, lai pārsūdzētu augstskolas Satversmes sapulces 25.maija lēmumu par viņas atcelšanu no rektora amata.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)