Banner 980x90

Ventspilī turpinās Vidumupītes pārbūvi

Ventspils, 12.febr., LETA. Turpinot pērn Ventspilī sāktos Vidumupītes attīrīšanas un pārbūves darbus, šonedēļ tiks sākta upītes posma pārbūve slēgtajā cauruļvadā no Brīvības ielas līdz Reņķa dārzam, aģentūru LETA informēja pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" pārstāve Dace Kalsere.

Uz būvdarbu laiku tiks slēgts Vidumupītei blakus esošais gājēju un velobraucēju celiņš. Būvdarbu laikā teritorija tiks norobežota ar pagaidu nožogojumu, un iedzīvotāji drošības dēļ tiek aicināti būvdarbu laikā nešķērsot nožogojumu. Lai no Brīvības ielas nokļūtu Renķu dārzā, ieteikts izmantot Sporta ielas malā esošo ietvi un Vidumupīti šķērsot pa tiltiņu iepretim Strēlnieku ielai. Pēc būvdarbu pabeigšanas celiņš starp Brīvības ielu un Reņķu dārzu tiks atjaunots.

Iestājoties siltākam laikam, tiks turpināta Vidumupītes krastu nostiprināšana ar fašinām un krastu nogāžu apzaļumošana visā Vidumupītes posmā no Sarkanmuižas dambja tilta līdz Durbes ielai.

Jau ziņots, ka, īstenojot darbu pirmo kārtu, ar specializētu peldošu sūknēšanas sistēmas iekārtu veikta Vidumupītes gultnes attīrīšana posmā no Sarkanmuižas dambja tilta līdz Brīvības ielai, izsūknējot gadu laikā uzkrāto dūņu slāni, meldrus un augu saknes. Pa trīs kilometrus garu cauruļvadu uz ģeotekstila maisiem, kas atrodas Bebru ielā, Ventspilī, pārsūknēti vairāk nekā 10 000 kubikmetri dūņu.

Vidumupītes attīrīšanas un pārbūves darbi notiek projektā "Plūdu riska samazināšanas pasākumi Ventspils pilsētā". Projekta kopējās izmaksas ir 1 757 674 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)