Banner 980x90

Ventspilī apspriež ieceri veidot jaunu peldbaseinu kopā ar ar rehabilitācijas centru un viesnīcu

Ventspils, 10.febr., LETA. Jauna peldbaseina būvniecības iecere Ventspilī šodien Ventspils pilsētas attīstības komisijā skatīta kopā ar ideju par rehabilitācijas centra un viesnīcas izveidi, aģentūru LETA informēja olimpiskā centra "Ventspils" pārstāve Daiga Dūma.

Jautājums par jauna peldbaseina būvniecību komisijā ir skatīts jau vairākkārt. Galvenās diskusijas līdz šim bijušas par peldbaseina celiņu skaitu un to garumu, bet pašlaik aktuāla kļuvusi ideja par rehabilitācijas zonas un jaunas viesnīcas ierīkošanu vienotā kompleksā.

Kā sēdē atzina Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"), jautājums par rehabilitācijas centra izveidi būtu jāskata plašākā mērogā, orientējoties ne tikai uz sportistiem, bet uz pilsētas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem kopumā. Viņaprāt, vienotā kompleksā būtu jāiekļauj gan peldbaseins, gan plašs rehabilitācijas centrs, gan arī kvalitatīva un mūsdienīga viesnīca.

Ventspils sporta skolas "Spars" peldēšanas nodaļas vecākais treneris Sergejs Iļjins un viņa kolēģis Pāvels Vilcāns, kā arī sporta skolas direktors Viktors Zujevs sēdē aizstāvēja viedokli par to, ka nepieciešams izbūvēt 50 metrus garu peldbaseinu. Komisijas locekļi uzdeva speciālistiem detalizētāk izstrādāt priekšlikumu par 50 metrus gara peldbaseina sadalīšanu ar pārbīdāmu starpsienu, tādējādi pēc nepieciešamības izveidojot divus 25 metrus garus baseinus, un sniegt priekšlikumus par mazā baseina ierīkošanu rehabilitācijas vajadzībām.

Komisijas locekļi nolēma sarunu turpināt pēc aptuveni trim nedēļām. Līdz tam laikam atbildīgajiem speciālistiem jāsagatavo priekšlikumi par plašāka rehabilitācijas centra izveidi, kā arī par kompleksu apkalpojošas viesnīcas nepieciešamo optimālo ietilpību.

Jau ziņots, ka Izglītības un zinātnes ministrijas iniciatīvā "Sports" Ventspilij plānots novirzīt 1,55 miljonus eiro. Kā iepriekš skaidroja Lembergs, šie līdzekļi nepieciešami jaunam peldbaseinam, jo Ventspilī ir tikai viens četru celiņu peldbaseins pie 6.vidusskolas. Tas ir skolas baseins un, pēc pašvaldības domām, neatbilst Ventspils vajadzībām. Pilsētas vienīgajā baseinā sacensību laikā trūkstot sēdvietu, bet ģērbtuves esot piemērotas drīzāk skolas baseinam, nevis visas pilsētas sporta infrastruktūras objektam. Iepriekš Lembergs paudis viedoklis, ka Ventspilī būtu vajadzīgs jauns astoņu celiņu 25 metru baseins.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)