Banner 980x90

Ventspilī atjaunos siltumtrases vairāk nekā puskilometra garumā

Ventspils, 15.maijs, LETA. Noslēgti divi būvdarbu līgumi ar SIA "Wesemann", kas Ventspilī paredz rekonstruēt siltumtrases vairāk nekā puskilometra garumā, aģentūru LETA informēja pašvaldības SIA "Ventspils siltums" pārstāve Daiga Altenburga.

Viens no parakstītajiem līgumiem paredz siltumtīklu izbūvi ēkai Dzintaru ielā 50 un esošo siltumtīklu pārbūvi posmā no ēkas Celtnieku ielā 3 līdz ēkai Celtnieku ielā 5. Būvdarbus plānots pabeigt līdz jaunajai apkures sezonai. Kopējā būvdarbu līgumcena ir 137 915 eiro.

Savukārt otrs līgums paredz siltumtīklu izbūvi ēkām Pērkoņu ielā 13 un Ozolu ielā 4A, esošo siltumtīklu pārbūvi Lielajā prospektā 65, kā arī siltumtīklu izbūvi Lielās Dzirnavu ielas un Lielā prospekta krustojumā. Arī šos būvdarbus plānots pabeigt līdz apkures sezonas sākumam. Šo būvdarbu līgumcena ir 93 385 eiro.

Siltumtrašu rekonstrukcijas projekta plānotās kopējās izmaksas ir 328 915 eiro, tostarp paredzēts Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums 97 313 eiro apmērā.

Projekts "Ventspils pilsētas siltumapgādes sistēmas efektivitātes paaugstināšana" paredz sešu siltumtrašu rekonstrukciju 525 metru garumā, nomainot esošos cauruļvadus ar rūpnieciski izolētām caurulēm, kā rezultātā paaugstināsies siltumenerģijas pārvades efektivitāte un samazināsies siltumenerģijas zudumi. Realizējot šo projektu, visi Ventspils siltumtīkli būs rekonstruēti ar rūpnieciski izolētām caurulēm, kas aprīkotas arī ar avārijas signalizāciju, lai ātri un nekļūdīgi noteiktu bojājuma vietu, piebilda Altenburga.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)