Banner 980x90

Ventspilī atklās Krievijas šokolādes fabrikas "Pobeda Confectionery" filiāli

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Trešdien, 17.februārī ar pilnu jaudu sāks strādāt Krievijas šokolādes fabrikas "Pobeda Confectionery" filiāle Ventspilī, līdz ar to plkst.13.00 tiek plānots arī oficiālais rūpnīcas atklāšanas pasākums, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Pasākums notiks Ventspils brīvostas teritorijā, Kustes dambī 30A.

Kā iepriekš atzina uzņēmuma līdzīpašnieks Andrejs Muravjovs, darbības pirmajā gadā plānots saražot vairāk nekā 10 000 tonnu šokolādes tāfelīšu, no kurām vairāk nekā 70% eksportēs uz Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, ASV, Dienvidameriku un Tuvajiem Austrumiem.

"Muitas nodevas apgrūtina šokolādes piegādi no Krievijas uz ES. Tādēļ tika pieņemts lēmums būvēt rūpnīcu tieši Latvijā, lai tā būtu placdarms ES tirgum. Ventspils filiālei izvēlējāmies labāko tehniku, kas ļauj strādāt augstākajā līmenī, garantējot visaugstāko kvalitāti un produkcijas drošību. Esam pirmā Krievijas konditorejas fabrika, kas atklāj ražotni Eiropā, un rūpnīcas izveide Latvijā mums ir ļoti nozīmīgs solis," sacīja Muravjovs.

Tāpat viņš norādīja, ka pērn gada nogalē Latvijā atsevišķos veikalos jau tika tirgoti "Pobeda Confectionery" produkti, no kuriem populārākā ir klasiskā melnā šokolāde, kā arī bezcukura šokolāde ar stēviju. Norisinās aktīvas sarunas ar vadošajām lielveikalu veikalu ķēdēm par šokolādes izplatīšanu tajās, un sagaidāms, ka produkcija veikalu plauktos varētu nonākt līdz ar Ventspils rūpnīcas atklāšanu.

Darbības pirmajā posmā Ventspils rūpnīcā strādās 25 cilvēki, bet Rīgā tirdzniecības jomā tiks nodarbināti vēl desmit darbinieki. Līdz ar ražošanas jaudas pieaugumu darbinieku skaits tiks palielināts līdz 75.

Ražotnes ēku Ventspilī "Pobeda Confectionery" nomā no Ventspils brīvostas pārvaldes.

Kā ziņots, "Pobeda Confectionery" šokolādes fabrikā Ventspilī sākotnēji ieguldīja aptuveni 4,75 miljonus eiro. Savukārt otrajā posmā plānotas vēl 9,5 miljonu investīcijas. Ražošanas jauda, sākot darbību Ventspilī, būs 1080 tonnas šokolādes izstrādājumu gadā.

2000.gadā dibinātā kompānija "Pobeda Confectionery" ir viena no lielākajām Krievijā. Tā atrodas Maskavas pievārtē 35 000 kvadrātmetru platībā un nodarbina vairāk nekā 900 darbiniekus. Galvenā produkcija - šokolādes konfektes, tāfelītes un trifeles - tiek eksportēta uz 20 valstīm.

SIA "Pobeda Confectionery" dibināta 2014.gada 1.aprīlī Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 eiro, tas pieder trīs Krievijas pilsoņiem - Andrejam, Vitālijam un Olgai Muravjoviem, liecina "Firmas.lv" informācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)