Banner 980x90

Ventspilī atklās Mazbānīša sezonu

Ceturtdien, 1.maijā no plkst.11.00 līdz 14.30 Ventspils Piejūras brīvdabas muzejs kopā ar Mazbānīti atklās jauno sezonu, un kopš šīs dienas muzeja brīvdabas ekspozīcija būs pieejama apskatei, bet bānīši brauks no trešdienas līdz svētdienai, gan pa riņķi, gan līdz Kalnam. Bet ceturtdien, 1.maijā visiem atnākušajiem par godu un arī Latvijas pirmajiem desmit gadiem Eiropas Savienībā, būs iespēja doties jaukā un izzinošā braucienā ar Mazbānīti uz citām Eiropas Savienības valstīm, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils muzeja pārstāve Ieva Rupenheite.

Savukārt Ugāles amatierteātris būs sarūpējis katrā vilciena vagoniņā savu nacionālo kolorītu, gan ar tērpiem, gan ar jokiem un dziesmām.

Abās muzeja stacijās paredzētas aktivitātes ģimenēm - varēs izveidot Eiropas karuseli, kurā riņķos Vinnijs Pūks, Sarkangalvīte, Runcis Zābakos un arī viens mūsējais - Sprīdītis. Būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas par Eiropas Savienības dalībvalstīm un nopelnīt vērtīgas balvas! Visu priekam spēlēs "Lustīgais blūmīzeris".

Eiropas Savienības tematika sezonas atklāšanai izvēlēta tādēļ, ka Ventspils Mazbānītis, kas Latvijas televīzijas pārraidē "iESpēja" nodēvēts par romantiskāko Eiropas Savienības finansēto projektu, visstraujāko uzplaukumu piedzīvoja pēc Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta "Vienīgā Baltijā vēsturiski saglabātā 600mm šaursliežu dzelzceļa, kā kultūrvēsturiska objekta attīstība" īstenošanas 2010.gadā. Projekta ietvaros uzbūvēta Kalna līnija, vēsturisko ēku replikas (Mazirbes stacija – stacija "Muzejs", Aizputes depo ēka un Pļavas stacija – tagad stacija "Kalns"), kases ēka, vagonu nojume, starpstacija "Priedes", starpstacija "Pludmale" un estakāde.

Ieejas maksa - 0,60 eiro (skolēniem, studentiem, pensionāriem); 1,40 eiro.

Pasākumu atbalsta Latvijas Dzelzceļa muzejs un Eiropas Savienības māja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)