Banner 980x90

Ventspilī atzīmēs slāvu gadskārtu svētkus "Svjatki"

Šīs nedēļas nogalē Ventspilī tiks atzīmēti slāvu gadskārtu svētki "Svjatki", pilsētas informācijas portālam Ventspils24.lv pavēstīja Ventspils Kultūras centra pārstāvis.

Svētku ieskaņā, 10.janvārī plkst.19.00 Pārventas bibliotēkā notiks garīgās dzejas vakars "Sekojot Ziemassvētku zvaigznei", kurā Irīnas Krivik, Ventspils Svētā Nikolaja baznīcas svētdienas skolas studentu, kā arī Ščukina teātra institūta absolventa Dmitrija Afinogenova izpildījumā skanēs Vladimira Paleja un priestera - mūka Romāna (Aleksandrs Matjušins) dzejoļi. Dzejas vakaru paspilgtinās P. Čaikovska, S. Rahmaņinova un F.Šopēna muzikālie darbi, kurus izpildīs Ventspils Mūzikas skolas un Mūzikas vidusskolas audzēkņi, kā arī Ziemassvētku garīgās dziesmas, kuras izpildīs vokālais ansamblis "Cantabile" un Svētās Nikolaja baznīcas koristi.

11.janvārī plkst.18.00 Livonijas ordeņa pilī notiks Slāvu garīgās mūzikas svētki "Ziemassvētku zvani", kurā piedalīsies koris "Slavjaņe", koris "Kaiva" un ukraiņu dziesmu ansamblis "Mrija", horeogrāfiskais kolektīvs "Konfetti", dziedātājs V. Zagoruļko.

12.janvārī plkst.11.00 Tirgus laukumā ansamblis "Žuravinka" un "Mrija", V. Zagoruļko un VJN teātra studija "Mēs" piedāvās noskatīties uzvedumu, kurā izskanēs svētku dziesmas, notiks Svjatku zīlēšana un spēles un iespējami dažādi pārsteigumi.

Savukārt, plkst.16.00 gadskārtu svētki turpināsies Kultūras centra telpās ar teatralizētu uzvedumu "Posidelki", ķekatu rotaļām, zīlēšanu un Svjatku loteriju. Uzvedumā piedalīsies baltkrievu dziesmu ansamblis "Žuravinka" un ukraiņu dziesmu ansamblis "Mrija", dziedātājas J. Novikova, T. Saksaganska, V. Čuvizova, VJN teātra studija "Mēs". Uzvedumu īpašie viesi, daudzu starptautisko konkursu laureāti - tautas dziesmu ansamblis "Voļņica" no Liepājas, kuru izpildījumā izskanēs slāvu un čigānu tautas dziesmas.

Divas nedēļas, kas seko pareizticīgo Ziemassvētkiem, slāvu tautas sauc par Svjatkiem – svētajām dienām. Svjatki iekļauj sevī gan kristīgās tradīcijas, gan senās slāvu tradīcijas – tas ir gan Kristus sumināšanas, gan apdāvināšanās, ķekatās iešanas un zīlēšanas laiks.

Dzejas vakars "Sekojot Ziemassvētku zvaigznei" un pasākums tirgus laukumā - bez maksas. Biļetes cena uz Slāvu garīgās mūzikas koncertu "Ziemassvētku zvani" Livonijas ordeņa pilī pieaugušajiem – Ls 1.50; bērniem, pensionāriem - Ls 0.75. Biļetes cena uz teatralizēto uzvedumu Kultūras centrā – Ls 1.00.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)