Banner 980x90

Ventspilī bez maksas varēs veikt aknu ultrasonogrāfiju

Mudinot Latvijas iedzīvotājus savlaicīgi rūpēties par savu veselību, "BENU Aptieka" ik mēnesi saviem apmeklētājiem piedāvā īpašus bezmaksas ekspresdiagnostikas izmeklējumus. Līdz 2.februārim aptiekas deviņās Latvijas pilsētās sniegs iespēju bez maksas veikt aknu ultrasonogrāfijas izmeklējumus, pilsētas informācijas portālam Ventspils24.lv ziņo aptieku pārstāvji.

Bezmaksas aknu ultrasonogrāfijas pārbaudes tiks veiktas aptiekās gan Rīgā, gan reģionos. Tās būs pieejamas Ventspilī, Liepājā, Kuldīgā, Salaspilī, Daugavpilī, Valmierā, Aizkrauklē un Ādažos.

"Rūpes par aknu veselību ir īpaši būtiskas, jo tas ir viens no daudzfunkcionālākajiem cilvēka orgāniem. No aknām ir atkarīga organisma spēja pretoties slimībām un infekcijām, tās filtrē un padara nekaitīgas dažādas asinīs cirkulējošas kaitīgās vielas un nodrošina visu cilvēka orgānu normālu darbību. Diemžēl 80% cilvēku jau 40 gadu vecumā puse no aknu šūnām ir "piepildītas" ar kaitīgām vielām un vairs nespēj pilnvērtīgi darboties. Turklāt aknu slimību pazīmes cilvēks neizjūt slimības sākumstadijā, tāpēc ir būtiski veikt to savlaicīgu pārbaudi. Ar priekšlaicīgu aknu ultrasonogrāfijas palīdzību iespējams noteikt tādas saslimšanas kā aknu aptaukošanos jeb taukaino hepatozi, aknu cistas, hemangiomas, portālo hipertensiju, dziļo vēnu trombozi, cirozi un citas slimības," skaidro aptieku pārstāvji.

Ultrasonogrāfijas pārbaudes tiks veiktas pēc iepriekšēja pieraksta, tāpēc, lai izmantotu iespēju saņemt bezmaksas aknu pārbaudi, interesenti aicināti par šo iespēju vaicāt aptiekās. 

Ventspilī pārbaudes varēs veikt trešdien, 14.janvārī, no plkst.10 līdz 16, aptiekā Ganību ielā 8. Pieteikšanās pa tālruni 63625513.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)