Banner 980x90

Ventspilī būs skatāma vērienīga Latvijas naudas zīmju izstāde

Līdz 30.septembrim Ventspils muzejā būs skatāma unikāla multimediāla izstāde "Naudas dizains. PIN kods".
Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils pilsētas pašvaldība, tajā varēs iepazīt vairāk nekā 20 gados paveikto lata banknošu, monētu un tagad arī Latvijas eiro monētu dizaina veidošanā.

Izstādes atklāšanā, kas notika Ventspils muzejā, Ventspils domes izpilddirektors Aldis Ābele atzina, ka šī būs viena no nozīmīgākajām šogad pilsētā plānotajām izstādēm, ņemot vērā tās augsto māksliniecisko kvalitāti.

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs akcentēja, ka Latvijas Bankai vienmēr ir bijis svarīgs ne tikai stabils lats kā maksāšanas līdzeklis, bet arī tas, lai katra naudas zīme būtu mākslas priekšmets.

Tas atzinīgi novērtēts arī pasaulē, jo no vairāk nekā 100 Latvijas Bankas izlaistajām monētām 16 saņēmušas dažādas prestižas starptautisko monētu mākslas konkursu godalgas, tostarp zeltā kaltā "Latvijas monēta" 2010. gadā tika atzīta par Pasaules gada monētu.

Pēc izstādes kuratores mākslas zinātnieces un Latvijas Bankas Monētu dizaina komisijas locekles Ramonas Umblijas teiktā, Latvija ir viena no retajām valstīm pasaulē, kurā centrālā banka jau 22 gadus konsekventi īsteno mākslas projektu, kura vēstījums ir "Katra naudas zīme ir mūsu kultūras zīme".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)