Banner 980x90

Ventspilī īstenos mācību un atbalsta programmu jaunajiem skolotājiem

Ventspils, 6.okt., LETA. Ventspilī tiks īstenota mācību un atbalsta programma jauno skolotāju profesionālajai izaugsmei, kas paredzēta pilsētas vispārējās izglītības iestāžu pedagogiem, kuri sākuši darbu šajā vai pagājušajā mācību gadā vai atsākuši darbu pēc ilgstošas prombūtnes, aģentūru LETA informēja Ventspils Izglītības pārvaldē.

9.oktobrī plkst.15 Ventspils Galvenajā bibliotēkā norisināsies pirmā jauno skolotāju tikšanās.

Kā skaidroja izglītības pārvaldē, jaunie skolotāji jau no pirmajām dienām skolā saskaras ar dažādām situācijām, problēmām, izaicinājumiem un veiksmēm, kas saistītas ar skolēnu mācīšanu - mācību stundu gatavošanu, plānošanu, vadīšanu un skolēnu sasniegumu vērtēšanu. Skolotājam liels izaicinājums ir arī attiecību veidošana ar skolēniem un viņu vecākiem, kā arī kolēģiem un skolas administrāciju. Lai palīdzētu skolotājiem gūt jaunas zināšanas un iejusties jaunajā vidē, Ventspils Izglītības pārvaldes metodiskais dienests organizēs programmu "Mācību un atbalsta programma jauno skolotāju profesionālajai izaugsmei".

Metodiskā dienesta vadītāja Inga Pāvula pastāstīja, ka programmas mērķis ir sniegt profesionālu atbalstu skolotāja darbā, jo jaunam skolotājam nepietiek ar studiju laikā apgūtajam zināšanām un prasmēm. Ikdienas darbs skolā piedāvā daudz un dažādas jaunas situācijas, radot nepieciešamību turpināt mācīties, tādēļ noderīgs ir kolēģu profesionāls atbalsts un papildu praktiskās zināšanas.

Programmas saturs tiks veidots, sadarbojoties ar jaunajiem skolotājiem atbilstoši viņu vajadzībām, iekļaujot gan teorētisku zināšanu apguvi, gan praktiskus uzdevumus un piemērus, kā arī pieredzes apmaiņu. Tāpat jaunajiem skolotājiem būs pieejamas metodiskā dienesta konsultantu praktiskais atbalsts mācību stundu kvalitātes pilnveidošanai.

Jauno skolotāju tikšanās notiks reizi mēnesī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)