Banner 980x90

Ventspilī izbūvētas divas jaunas pieejas jūrai un automašīnu stāvlaukums

Ventspils, 12.jūn., LETA. Ventspils Dienvidrietumu rajonā izbūvētas divas jaunas pieejas jūrai un automašīnu stāvlaukums, aģentūru LETA informēja pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Kalsere.

Saulrieta ielas galā un Jūrmalas parkā izveidota jauna iela ar apgaismojumu un lietusūdens kanalizāciju, jauni apvienotie gājēju un velobraucēju celiņi ar grants segumu. Izbūvēts arī stāvlaukums 60 automašīnām, tajā skaitā izveidotas četras autostāvvietas cilvēkiem ar kustību traucējumiem un divas - ģimenēm ar bērniem. Teritorija papildināta ar jauniem kokaugu stādījumiem, soliņiem un atkritumu urnām, kā arī izbūvētas divas jaunas ieejas ar koka celiņu laipām uz jūru.

Devītā ieeja uz pludmali atrodama Ventspils Piejūras parka teritorijā, virzoties uz Piejūras kempinga pusi pa mazbānīša veloceliņu, kur labajā pusē izveidots pagrieziens ar norādi uz nūdistu pludmali.

Jaunā iela ar iebrauktuvi un autostāvlaukumu, kā arī izbūvētā desmitā koka laipa atrodama, braucot pa Vasarnīcu ielu gar Piejūras kempingu taisni uz priekšu līdz Vasarnīcu ielas galam, kur, sadaloties ceļiem, uz abām pusēm ir stāvlaukumi.

Jaunizbūvētās infrastruktūras celiņi uz jūru šķērso Eiropas nozīmes aizsargājamās teritorijas - pelēkās kāpas - zonu. Kā skaidroja Kalsere, jaunie koka celiņi izbūvēti tā, lai saudzīgā veidā radītu pieeju kāpai un jūras piekrastei.

Realizētais teritorijas labiekārtojuma projekts veidots kā vienots tūrisma produkts.

Būvdarbus par 711 486 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) veica SIA "Ostas celtnieks", liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

Šie darbi ir daļa no Ventspils muzeja projekta "Ziemeļkurzemes kultūrvēsturiskā un dabas mantojuma saglabāšana un tūrisma piedāvājuma attīstība". Projekta mērķis ir saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgus kultūras un dabas mantojuma objektus Ziemeļkurzemē, vienlaikus radot priekšnoteikumus tūrisma plūsmas pieaugumam Ziemeļkurzemē. Projekts tiek realizēts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)