Banner 980x90

Ventspilī izbūvēti pirmie pazemes atkritumu konteineri

Ventspils, 6.nov., LETA. Ventspilī daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pagalmos izbūvēti pirmie pazemes atkritumu konteineri, aģentūru LETA informēja pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" pārstāve Dace Kalsere.

Šovasar Ventspilī veikta trīs sadzīves atkritumu konteineru novietņu pārbūve, katrā atkritumu novietnē izbūvējot piecu kubikmetru tilpuma konteinerus. Jūras ielā 3a pilnībā pazemē iebūvēts Somijas ražotāja "Luowia" atkritumu konteiners. Aleksandra ielā 9a pilnībā pazemē iebūvēts Vācu firmas "Bauer" konteiners, bet Lielajā prospektā 36 - arī kompānijā "Bauer" ražots daļējs pazemes atkritumu konteiners.

Šo konteineru izmantošana ikdienā ir ērtāka iedzīvotajiem un neļauj atkritumus izsvaidīt vējam un putniem. Tiek samazināti nepatīkami aromāti, turklāt šādu konteineru apkalpošana to tilpuma dēļ jāveic retāk, skaidroja Kalsere.

Tā kā izbūvētie pazemes konteineri ir jaunums Ventspilī, "Ventspils labiekārtošanas kombināts" iegādājies specializētu atkritumu izvešanas autotehniku. Jaunā atkritumu vedēja automašīna ar 21 kubikmetru tilpuma virsbūvi ir aprīkota ar hidromanipulatoru pazemes konteineru iztukšošanai.

Tā kā līdz šim Ventspilī nav uzkrāta pieredze pazemes konteineru ekspluatācijā, lai izvēlētos labāko konteineru veidu un ražotāju, tiks veikts jau uzstādīto konteineru ekspluatācijas monitorings. Ik gadu plānots pilnveidot konteineru novietnes arī citos daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmos, uzstādot ekspluatācijā vispiemērotākos pazemes konteinerus.

Ceturtdien, 9.novembrī, plkst.13.30 Jūras ielā 3A un plkst.14 Aleksandra ielā 9A notiks jauno konteineru atklāšanas pasākumi, kur varēs redzēt darbībā konteinerus apkalpojošo tehniku un iepazīties ar konteineru iztukšošanas procesu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)