Banner 980x90

Ventspilī izsludināts iepirkums par zvejas kuģa "Grots" atjaunošanu un eksponēšanu pilsētvidē

Ventspils, 29.aug., LETA. Ventspils pašvaldības iestāde "Komunālā pārvalde" izsludinājusi iepirkuma konkursu par zvejas kuģa "Grots" atjaunošanu un eksponēšanu pilsētvidē pie Dienvidu mola, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

Piedāvājumus atklātajā konkursā var iesniegt līdz 22.septembrim.

No pretendentiem tiek sagaidīta atbilstoša pieredze kuģa remonta darbu vai restaurācijas darbu veikšanā līdzvērtīgi iepirkumā veicamajam apjomam, kur pretendents vai tā piesaistītais apakšuzņēmējs bijis kā galvenais darbu veicējs un remonta vai restaurācijas izmaksas veidojušas vismaz 50 000 eiro.

Zvejas traleri "Grots" plānots atjaunot un uzstādīt Ventspilī līdzās Dienvidu mola auto stāvlaukumam, kur jau pašlaik ir apskatāms arī zvejas kuģis "Azova".

Zvejas kuģis "Grots" ir Latvijā vecākais "Baltikas" tipa zvejas traleris, kura izmantošana saistās ar zvejniecības vēsturi Baltijas jūrā 20.gadsimta otrajā pusē. Kuģis būvēts 1973.gadā Sosnovkas pilsētā Krievijā un pārstāv raksturīgu zvejas kuģa tipu - uz šāda tipa zvejas traleriem ir kuģojuši un zvejojuši daudzi ventspilnieki.

Vienlaikus ar kuģa izcelšanu un uzstādīšanu krastā tiks sakārtota piekrastes zona un uzstādīts izglītojošs interaktīvs stends par zvejniecības vēsturi Latvijā.

Projekts tiek realizēts ar Eiropas Jūrlietu uz zivsaimniecības fonda līdzfinansējumu ar mērķi saglabāt un popularizēt zvejas un kultūras mantojumu, kā arī nodrošināt tā pieejamību sabiedrībai.

Projekta kopējās izmaksas ir 291 912 eiro, tai skaitā 207 670 eiro ir Eiropas Jūrlietu uz zivsaimniecības fonda līdzfinansējums, bet 84 242 eiro sedz Ventspils pašvaldība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)